Cât costă rechizitele şcolare pentru noul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caietele, penarele, ghiozdanele cu personaje din desene animate sau filme sunt la modă. Primele cumpărături pentru şcoală costă 500 de lei. Oferta este tentantă: de la penare în formă de adidas până la caiete parfumate sau ghiozdane sub formă de troller.

Toate hipermarketurile din Constanţa au lansat deja oferta pentru rechizitele necesare în noul an şcolar.

Un rucsac simplu costă la Carrefour 24 de lei, iar la Metro oferta se diversifică: ghiozdan Piraţii din Caraibe – 68 de lei, ghiozdan Superman – 68 de lei, Cars - 117 lei, Princess – 111 lei. Un ghiozdan troller costă la Carrefour 79,90 lei, spre deosebire de Real, unde acesta poate să ajungă la 47 lei.

Un penar simplu neechipat costă 4 lei la Carrefour, iar unul la modă cu Hanna Montana, Disney sau Cars ajunge la 20 de lei.

În toate supermarketurile, stilourile au preţuri cuprinse între 10 şi 50 de lei, excluzând mărcile de lux care se vând chiar şi cu câteva sute de lei. Caietele mici de matematică sau de dictando au preţuri începând de la 0,7 de lei în supermarketuri, însă cele cu foaie de calitate ajung până la 5 lei. Caietele studenţeşti costă între 3 şi 8 lei. Pentru copiii cu pretenţii, un caiet parfumat cu ciocolată, vanilie sau diverse arome florale costă între 5 şi 10 lei.

Din ghiozdanul elevului nu trebuie să lipsească creion cu radieră – 0,9 lei, radieră – cu preţuri între 0,5 lei şi 3 lei, set cariocă – între 2 şi 10 lei, vocabular – 0,4 lei, lipici solid – 2,2 lei, foarfecă şcolară – 1,8 lei, hârtie glasată lucioasă – 2,5 lei, hârtie creponată – 3,8 lei, set pensule – 2 lei, acuarele – între 2 şi 10 lei, tempera – 8 lei, set geometrie – 10 lei, ascuţitoare – între 1 şi 4 lei, bloc desen mic – 1 leu, bloc desen mare – între 2 şi 4 lei.

De la Metro şi Real, se pot cumpăra rucsacuri complet utilate la doar 35 de lei.

Îmbrăcămintea şcolarului

Pe lângă rechizite, la începutul anului şcolar părinţii trebuie să se ocupe şi de îmbrăcămintea adecvată: cămăşă albă – între 20 şi 60 de lei, pantaloni de culoare închisă – între 20 şi 50 de lei, sacou pentru băieţi – între 30 şi 60 de lei, pantofi – între 30 şi 80 de lei. Echipamentul pentru sport mai scoate din buzunarul părinţilor între 100 şi 200 de lei, în funcţie de pretenţii. Pentru că unele licee şi şcoli cer bani şi pentru uniforme sau caiete speciale, cheltuielile ajung până la 500 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite