Constanţa: Sute de cartușe descoperite la Casicea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sute de cartușe descoperite la Casicea
Constanţa: Sute de cartușe descoperite la Casicea

Pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au ridicat, în condiţii de siguranţă, două proiectile și 263 de cartușe rămase neexplodate. 

Prima misiune a fost în localitatea Ciocârlia de Jos, unde a fost găsit un proiectil de calibru 76 mm. Cea de a doua misiune a fost în satul Casicea, comuna Amzacea, unde un cetățean a găsit în propria gospodărie un proiectil tot de calibru 76 mm, dar și 263 de cartușe de infanterie, având calibru 7,62 mm. Claudiu Guzu a găsit muniția în timp ce săpa la fundația casei sale și a apelat 112. Pirotehnicienii au verificat zona cu detectorul de metale, însă nu au mai găsit și alte elemente.

CITEŞTE SI: Sibiu: Două cutii de cartuşe descoperite cu ciocanul într-un pod de casă
Proiectilele și cartușele descoperite au fost transportate la depozitul de muniţie al inspectoratului unde vor fi păstrate până în momentul în care vor fi distruse.  

Atenţie la manevrarea muniţiei!

Cetăţenii care mai descoperă muniţie neexplodată în timpul efectuării săpăturilor nu trebuie să atingă muniţia cu mâna sau cu alte obiecte; să nu lovească și să nu schimbe poziția muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; să nu le introducă în foc; să nu încerce să demonteze focoasele sau alte părţi componente; adulții să supravegheze copiii astfel încât aceștia să nu folosească pe post de jucării diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice. De asemenea, este interzisă ridicarea, transportarea sau introducerea acestora în încăperi sau locuinţe.

Cetăţenii, care au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, trebuie să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe imediat autorităţile locale - primărie, poliţie, pompieri, unităţile militare apropiate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite