Cartoful, cea mai vândută legumă în piețele din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precupeții din Constanța vând cu precădere cartofi, pentru că sunt cei mai ieftini. În afară de cartofi, se vinde bine și varza, cu preț la fel de mic - 1,5 lei kilogramul.

Pentru că nu-și permit trufandale, clienţii sunt nemulţumiţi de preţurile practicate de comercianţi. La rândul lor vânzătorii spun că taxele mari îi determină să crească preţurile.

Printre tarabele pline de legume, oamenii veniţi pentru provizii testează preţurile. În orice colţ al pieţei, gogonelele şi conopida sunt nelipsite, pregătite parcă pentru gospodinele ce aveau să le cumpere.

Fără legume la masă

Cel mai bine se vând totuși cartofii. Au prețul cel mai accesibil – 1,5 lei kilogramul. Sunt gustoși și țin de foame. Mai „merge“ și varza, la fel de ieftină. Restul legumelor sunt un lux pentru oameni, care se plâng de preţurile tot mai ridicate. „Ţinând cont de salariile mici pe care le avem, preţurile sunt imense. O mare parte din banii pe care îi câştigăm se duc pe mâncare“, este nemulțumit Ştefan Adam (50 de ani).

Taxe mari, clienţi puţini

Vânzătorii se apără. „Totul este scump, taxele sunt mari, sunt de aproximativ 1000 de lei. Cumpărători nu mai sunt atât de mulţi, iar cei care vin cumpără câte puţin “, afirmă Florenţa  Cornea (33 ani), comerciant din piaţa Tomis III.

Alexandru Bocioagă (18 ani), vânzător în piaţa Tomis Nord, este de părere că preţurile nu sunt exaggerate. „Avem aceste preţuri pentru a ne putea vinde marfa. Sunt puţin mai scumpe, dar nu cu mult şi oricum clienţi sunt mai puţini decât în ultima perioadă“, se justifică băiatul.

Constănţenii preferă hypermarketurile

Costurile produselor şi faptul că rareori au posibilitatea de a-şi alege produsele îi determină pe constănţeni să aleagă supermarketurile. „Prefer marile magazine că au produse mai multe, iar prețurile sunt comparabile. Unele sunt un pic mai scumpe, dar îţi alegi ce vrei, nu te târguiești cu nimeni“,  a spus Ana Maria Marinescu (23 ani).

Vedeţi preţurile practicate în pieţele constănţene în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite