Constanţa: Tâlharii de la Carpatica au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Tâlharii de la Carpatica au fost trimişi în judecată
Constanţa: Tâlharii de la Carpatica au fost trimişi în judecată

Radu Lucian Apostol şi Nicuşor Manta cei doi constănţeni care au pus la cale jaful armat de acum trei luni de zile au ajuns în faţa judecătorilor. Cei doi erau clienţi mai vechi ai băncii lucru care i-a ajutat pe poliţişti la prinderea lor. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cei doi spărgători de ocazie s-au comportat ca nişte amatori astfel că prinderea lor nu a fost del

Prima greşeală făcută de cei doi a fost faptul că au atacat banca la care aveau cointuri deschise şi la care făceau tranzacţii lunar. Ba mai mult ei şi-au spus pe nume în timpul jafului. „Martorele Ana Maria Tararache şi Gabriela Mitu au precizat că în cursul jafului, înainte ca cei doi autori să părăsească banca, că l-au auzit cum cel înarmat a strigat spre celălalt „hai, hai RADU, ajunge!“, iar celălalt strigând „hai, ANTON!“, susţin procurorii.

A doua greşeală, care s-a dovedit a fi capitală pentru cei doi a fost faptul că unul dintre ei şi-a scos cagula de pe cap în timp ce ieşea din bancă, astfel că a fost surprins de camerele de supraveghere dar şi de mai mulţi martori aflaţi în zonă care l-au recunoscut apoi în fişele fotografice puse la dispoziţie de poliţişti.

Au intrat în panică după ce s-a întocmit portretul robot

Radu Lucian Apostol şi Nicuşor Manta au continuat să facă greşeli şi după ce s-au văzut cu banii în mână. Ei au folosit penttru jaf o maşină închiriată şi fără numere de înmatriculare, iar în momentul în care au înapoiat autoturismul firmei de specialitate au atras atenţia angajaţilor prin minciunile spuse. Ei au declarat că au adus maşina mai târziu pentru că au făcut două drumuri la Bucureşti, deşi computerul de bord arătă că au parcurs doar 65 de kilometri. În plus interceptările telefoanelor le-au oferit poliţiştilor dovada de care mai aveau nevoie.

La data de 23 iunie 2009, orele 09:59:45 între inculpaţi a avut loc următoarea convorbire: „Băi, deci eu vreau să nu te pierzi, să declari totul aşa cum ... “, „da, mă, n-am nimica, stai liniştit, ce dracu !...“, „ ... tot, cu dracu şi cu lacu, şi cu maşina închiriată şi cu …“. La data de 23 iunie 2009, orele 16:32:55 între inculpaţi are loc următoarea convorbire: „Băi, deci eu vreau să nu te pierzi, să declari totul aşa cum … “, „da, mă, n-am nimica, stai liniştit, ce dracu …“, reiese din Rechizitoiul procurorilor.

Vă reamintim că în dimineaţa zilei de 29 mai Radu Lucian Apostol şi Nicuşor Manta au pătruns în sediul Băncii Carpatica din zona Casei de Cultură, au ameninţat pesonalul băncii cu un pistol şi o bâtă cu şocuri electrice reuşind să fugă cu aproape 70.000 de lei. Ei au fost reţinut la maipuţin de o lună de la jaf.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite