UPDATE Cargoul eşuat lângă portul Tulcea a fost deblocat din nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile fluviale locale au reuşit să dezeşueze nava sub pavilion Comoroş, blocată încă de ieri la doar 50 de metri de mal.

Cele două remorchere au reuşit să deblocheze cargoul blocat în mal. Nava maritimă LADA 2005 are 13 membri la bord şi a eşuat ieri în apropierea portului Tulcea.

Galerie foto / Vas de război din Egiptul Antic, ancorat în portul Agigea

„Cargoul a deviat de la trasu în timp ce naviga în aval la mila 40+300, ca  urmare a executării greşite a comenzii cârmei de către timonier“, au declarat autorităţile locale.
Comandantul ucrainean Averyanov Oleksandr a intervenit, a preluat comanda cărmei şi a pus maşina înapoi, însă din cauza inerţiei navei şi a curentului puternic, cargoul  a eşuat la 50 de metri de mal, în afara şenalului navigabil, cu prova în aval.
„Cargoul a eşuat cu bordul babord şi are o înclinare la tribord de 1,5 grade“, a declarat Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea.
Pentru dezeşuarea navei a fost solicitat ajutorul Administraţiei Fluviale a Dunarii de Jos, care a intervenit cu două remorchere, „Târgul Ocna 5“ şi „Gheorghieni 2“. Eşuarea cargoului nu a blocat şenalul navigabil, iar autorităţile locale spun că nu au fost înregistrate victrime.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite