Care vor fi cele mai ieftine surse de energie? Află răspunsul de la cercetătorii italieni şi olandezi care vin la „Ovidius“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, sub conducerea prof.univ.dr.ing. Eden Mamut, organizează astăzi, 24 octombrie 2011, seminarul cu titlul „Tehnologii pentru Procesarea Biomasei şi a Biogazului pentru Dezvoltare Durabilă”.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Italiene pentru Noi Tehnologii, Energii şi Dezvoltare Economică Durabilă, precum şi ai firmelor şi institutelor de cercetare din România şi Olanda.
În ultimii ani, nevoia de energie a crescut la nivel mondial, iar rezervele de combustibili fosili au devenit din ce în ce mai limitate, astfel că şi preţul a crescut.
La seminar specialiştii vor discuta cu oamenii de afaceri, întreprinzătorii, fermierii şi reprezentanţii administraţiilor locale, în vederea iniţierii unor proiecte.

Discuţiile fac referire şi la analiza comparativă a stării actuale a exploatării biogazului în România, Italia şi Olanda, cele mai dezvoltate tehnologii de exploatare, precum şi aspecte legale, economice şi tehnice pe care le implică acest domeniu de activitate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite