Constanța: Carderii bulgari la furat în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii rețelei scoteau banii din bancomatele montate în Constanța
Membrii rețelei scoteau banii din bancomatele montate în Constanța

Infractorii montau dispozitive de copiere a numerelor de cont şi codurilor PIN. Începând cu luna octombrie 2009 poliţiştii au fost asaltaţi de reclamaţii din partea unor posesori de carduri bancare ce sesizau că nu mai au bani în conturi.

Cazul a fost preluat spre cercetare de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice. „Anchetatorii au strâns probe şi au stabilit că datele de identificare ale clienţilor băncii, cudurile PIN şi parolele erau obţinute din Bucureşti însă majoritatea extragerilor ilicite se făceau de la bancomate din  Constanţa”, a declarat inspector principal Raluca Seucan, putătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei.

Membrii grupării montau dispozitive de citire a cardurilor la ATM-uri din Capitală şi au scăpat de câteva ori din mâinile poliţiştilor, pentru că nu ţineau „cititoarele”  de PIN-uri decât câteva ore, după care plecau cu datele astfel obţinute. În timpul anchetei s-a mai descoperit că cei trei se întorceau în ţara de domiciliu, inscripţionau carduri blank cu datele obţinute şi apoi veneau în Constanţa ca să retragă banii din conturi. 

Luni poliţiştii au reuşit să-i prindă în flagrant delict în timp ce deomontau dispozitivele de la bacomate. Poliţiştii au avut o surpriză: presupuneau că au de-a face cu o grupare care acţionează la nivel naţional însă au descoperit că de fapt carderii pe care îi căutau sunt străini.

Citiți mai multe în Adevărul de Seară Constanța

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite