Carantina din Spitalul Judeţean Constanţa, prelungită până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Dan Căpăţână a anunţat că accesul pentru însoţitorii pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va fi limitat până luni, când va fi efectuată o evaluare. Dacă nu apar cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul AH1N1, restricţia va fi ridicată.

Dan Căpăţână a explicat că măsura de restricţionare este necesară pentru siguranţa pacienţilor „Viruşilor le place căldura aşa cum ne place şi nouă, iar încălzirea din ultimele zile atrage după ea creşterea numărului de îmbolnăviri“, a declarat Căpăţână.

Restricţia este valabilă pentru secţiile de Pediatrie, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Este adevărat că există disfuncţii“

Managerul spitalului a recunoscut că restricţia nu este respectată în prezent, ca urmare a faptului că au fost emise prea multe carduri de acces în spital care nu sunt înregistrate nominal. „În prezent, spitalul are 5.000 de carduri, în condiţiile în care sunt 2.000 de angajaţi.

Restul de 3.000 de carduri umblă libere prin oraş. Din acest motiv, la intrarea în unitate apar discuţii la între bodyguarzi şi rudele pacienţilor.

Oamenii noştri trebuie să facă pază, nu sunt purtători de cuvânt“, s-a revoltat managerul. Pentru soluţionarea acestei probleme, în vara acestui an toate cele 5.000 de carduri de acces vor fi dezactivate şi reactivate nominal.

În acest fel, în incinta unităţii sanitare nu vor putea intra decât persoanele ale căror nume sunt înregistrate pe card.

Conducerea spitalului dă asigurări că, deşi este carantină, angajaţii unităţii au grija ca medicamentele aduse de rude să ajungă la pacienţi.

„Aparţinătorii pot suna la dispecerat, spun numele celui la care vor să ajungă medicamentele, iar un angajat al secţiei unde este tratat bolnavul coboară şi ia pachetul“, a completat medicul Dan Căpăţână.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite