Captură de peste o jumătate de milion de euro în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întregul conţinut al unui container, expediat din China, ce urma să tranziteze România, a fost confiscat, după ce poliţiştii au descoperit că era vorba de un import de mărfuri contrafăcute.

Cazul a fost descoperit de poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa, în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa. Containerul fusese descărcat în Portul Constanţa Sud Agigea şi conform documentelor de însoţire a mărfii, figura ca transportând articole de îmbrăcăminte, fără marcă, pentru bărbaţi, femei şi copii. La verificarea fizică s-a descoperit că de fapt în container se aflau 10.500 articole de îmbrăcăminte sport, purtând semnul distinctiv al mărcii protejate „Adidas“.

Marfa, a cărei valoare a fost evaluată la aproximativ 525.000 de euro, a fost confiscată şi predată unui comisionar vamal. Firma importatoare solicitase tranzitarea containerului pe teritoriul României din Portul Constanţa Sud Agigea, până în Biroul Vamal Albiţa, intenţionând să scoată marfa peste graniţă.

Reprezentantul societăţii care a solicitat tranzitul este cercetat pentru „punere în circulaţie fără drept, de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite