Canicula ucide: Patru morţi în Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canicula din ultimele zile a ucis partu persoane din judeţul Tulcea. Potrivit declaraţiei dr. Dumitru Vâlcu, şeful  Serviciului de Ambulanţă Tulcea în două cazuri, victimele au consumat alcool.

Temperaturile extreme din ultima perioadă au provocat patru decese în judeţul Tulcea. Canicula  combinată cu un consum mare de alcool a ucis două din cele patru victime.

„La sfârşitul acestei săprtămâni ne-am confruntat cu patru decese generate de temperaturile foarte ridicate.   Din păcate, pe acest fond, se consumă şi alcool, iar canicula în  combinaţia aceasta este  de cele mai multe ori fatală”, a declarat dr. Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului de Ambulanţă Tulcea.

Un cetăţean de 58 de ani din Baia a decedat în cimitirul din localitate unde săpa o gropă. Alte două  victime, din localităţile Agighiol, respectiv Vulturu, au murit pe câmp.

„În ambele cazuri, cei doi erau ciobani. În plină caniculă s-au aflat pe câmp cu oile şi mai mult decât atât se pare că au  consumat alcool. Necropsia va stabili acest aspect”, a precizat şeful Serviciului de Ambulanţă Tulcea, dr. Vâlcu.

O altă victimă a caniculei este un  bărbat de peste 50 de ani, neidentificat , care  a fost găsit mort pe strada Taberei din municipiul Tulcea. În acest ultim caz, victima nu a fost identificată, cel probabil fiind un om al străzii.

„Atragem atenţia tuturor celor care se expun căldurii  să evite consumul de alcool pentru că riscul de infarct este foarte mare, chiar şi pentru un om sănătos”, a conchis dr. Vâlcu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite