Campionii la Counter Strike au plecat să cucerească lumea! Ei vor participa la DreamHack Winter 2011, cel mai mare festival digital din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi dimineaţă, cei mai buni jucători români la Counter Strike şi NightCraft au plecat spre Olimpiada de iarnă DreamHack Winter 2011, ce se desfăşoară în Suedia. Competiţia este cel mai mare festival digital din lume şi se desfăşoară în perioada 24-27 noiembrie, la Jönköping. Vineri seara, întrecerea debutează!

Delegaţia română este formată din tineri constănţeni şi bucureşteni, care s-au antrenat intens pentru a urca România în ierarhia clasamentului mondial.
„Am jucat zilnic, cu pauze scurte pentru odihnă. Am forţat ritmul şi ne-am antrenat foarte mult ca să folosim tot timpul pe care l-am avut la dispoziţie. Este o ocazie excelentă pentru noi, pentru România, pentru că reprezentăm ţara în elita mondială a jocului de Counter Strike, extrem de popular în toată lumea“, a declarat Liviu Munteanu, liderul echipei EarthQuake (Eq) din Constanţa.



Cei cinci tineri care formează temutul team au cucerit recent trofeul Balcaniadei de Counter Strike, organizat în premieră în România, chiar la Constanţa. Ei sunt: Liviu Munteanu (indicativ: DecE), Sedan Ibram (SeDaN), Daniel Hohan (SZR), Iaşar Ener (ENER) şi Taofik Jawich (TaofiK).
Împreună cu ei s-au calificat pentru DreamHack Winter şi bucureştenii The Elder Gods (TeG): Daniel Paka (k1d0r), Dan Cristian Voinea (DaNy), Cătălin Stănescu (bEet0n), Cosmin Cetanas (WhitE), Andrei Constantin (SNAPPLE).


Finala balcanică de la StarCraft a fost adjudecată tot de un român, Silviu Lazăr (NightEnD) din Bucureşti, un tânăr pentru care jocul este deja o profesie.
În Suedia, pe concurenţi îi aşteaptă premii de 60.000 de euro. Deplasarea este suportată de Liga Gamerilor Profesionişti (PGL). La finala DreamHack Winter este estimată participarea a 15.000 de persoane. Cei 11 români vor concura cu 85 jucători profesionişti, majoritatea din Europa.

Citește povestea lui Liviu Munteanu, liderul câștigătorilor - constănțenii de la Earthquake

Citește cum au decurs finalele naționale și regionale


image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite