Campionatul mondial de yachting se desfăşoară la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele se vor întrece în largul mării, în faţa portului Tomis şi vor putea fi urmărite de pasionaţii sporturilor nautice, începând cu data de 2 august, de pe faleza plajei Modern.

Evenimentul reuneşte 32 de echipaje formate din câte două persoane. Participanţii vin din Olanda, Ungaria, Rusia, România, Australia, Noua Zeelandă, Spania, Germania sau Anglia şi vor fi punctaţi de un juriu cu membri din 7 ţări.

Campionatul Flying Dutchman se desfăşoară anual, regula fiind ca două ediţii consecutive să aibă loc în Europa, iar una pe un alt continent.

Mihai Butucaru (52 de ani) este organizatorul evenimentului şi membru al echipei care reprezintă România.

O nouă regată între ambarcaţiunile cu vele la Mangalia

„Este pentru prima dată când acest campionat se desfăşoară în ţară şi consider că este o oportunitate unică pentru cei care iubesc sporturile acvatice. Bărcile cu trei vele sunt un fel de maşini de formula unu, aşa că ne aşteptăm să fie un spectacol de zile mari“, declară marinarul.

Mihai Făgărăşan (47 de ani), al doilea membru al echipajului românesc pregăteşte ambarcaţiunea pentru startul competiţiei.

„Ne vom confrunta cu echipe bune, precum cea a Ungariei, care este favorită în acest an. Printre concurenţi se află şi participanţi la Olimpiadă, din timpul în care yachting-ul era considerat sport olimpic“, spune concurentul.

Câştigătorul competiţiei va fi premiat cu trofeul Silver Sombrero. Premii vor fi acordate şi celor mai buni navigatori, separat pentru femei sau bărbaţi, celui mai bun marinar cu vârsta sub 26 de ani şi celui mai bun echipaj cu vârstele cumulate de peste 100 de ani.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite