Campanie de castrare a câinilor maidanezi la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii maidanezi din Mangalia vor fi castraţi de luni
Câinii maidanezi din Mangalia vor fi castraţi de luni

Primăria Mangalia dă startul campaniei de sterilizare gratuită a câinilor maidanezi, luni, 17 octombrie. Campania se adresează şi câinilor cu stăpân, fără pedigree, anunţă primăria. Veţi putea merge cu patrupedul de luni şi până în data de 7 noiembrie la biobaza Mangalia.

Dacă aveţi câini maidanezi în faţa blocului sau a casei ori dacă doriţi să vă sterilizaţi câinele puteţi suna la numerele de telefon: 0752.037.256 (Mirela), 0747.338.303 (Alina), 0756.201.468 (Lucian Miloşan).

Echipa Fundaţiei Vier Proten, partenerul Primăriei Mangalia, se va ocupa de prinderea animalelor, sterilizarea lor, deparazitare, marcarea cu crotal şi returnarea lor.

Primăria Mangalia estimează că pe parcursul a trei săptămâni, cât ţine campania, medicii veterinari vor steriliza aproximativ 500 de animale din cele 4.000 fără stăpân care se află pe raza oraşului. Costul intervenţiei este suportat de fundaţie, iar municipalitatea se va ocupa de cazarea echipei şi de deplasarea pe teren.

Amenzi pentru cine se opune

De luni, municipalitatea va împărţi fluturaşi de informare cu amănunte despre campanie, cu scopul de a-i îndemna pe locuitori să vină cu animalele la biobază.

„Primăria a adoptat în septembrie un nou regulament, în baza căruia putem să actionam. Acesta prevede ca toţi proprietarii de câini fără pedigree sau fără un carnet de sănătate care să demonstreze ca sunt de rasă sunt obligaţi să-şi sterilizeze animalele până în martie 2012. În caz contrar, aceştia vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 400 şi 800 de lei. Vom merge pe puterea exemplului. Dacă un vecin va lua amendă, atunci toată strada se va conforma", a declarat dr. Lucian Miloşan, şeful biobazei din Mangalia.

În prezent, biobaza Mangalia sterilizează lunar 50 - 60 de animale fără stăpân, număr insuficient pentru a rezolva problema câinilor maidanezi.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite