Constanţa: Campanie de donare de sânge la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Campanie de donare de sânge la Mangalia
Constanţa: Campanie de donare de sânge la Mangalia

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în colaborare cu Primăria şi Spitalul Municipal Mangalia organizează mâine, între orele 8.30 şi 12.30, o sesiune de recoltare de sânge la unitatea sanitară din oraş.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani care doresc să doneze trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă.

Medicii reamintesc faptul că donatorii nu trebuie să consume băuturi alcoolice cu două zile înainte de donare şi se recomandă un mic dejun uşor, sărac în grăsimi, în ziua donării.

La donare, persoanele doritoare trebuie să se prezinte cu actul de identitate valabil. În schimb vor primi şapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Cel puţin o dată la două luni se vor organiza astfel de sesiuni de recoltare de sânge la Spitalul Municipal Mangalia, ştiut fiind faptul că unităţile medicale întâmpină mari probleme privind transfuziile din cauza lipsei acestui lichid vital.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite