Campania de donare de sânge la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donatorii sunt aşteptaţi la Mangalia
Donatorii sunt aşteptaţi la Mangalia

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Primăria Municipiului Mangalia demarează joi o campanie de recoltare de sânge. Donatorii sunt aşteptaţi în data de 15 septembrie 2011, la Spitalul Municipal Mangalia, între orele 8.30 şi 14.30.

„Sunteţi invitaţi să intraţi în rândul salvatorilor de vieţi omeneşti, prin donarea de sânge. Oricine poate avea nevoie de lichidul roşu vital, poate chiar prietenii sau rudele dumneavoastră. Faceţi un gest umanitar şi fiţi alături de concetăţenii noştri!”, este îndemnul lansat de primarul municipiului, Mihai Claudiu Tusac.

Donatorii trebuie să întrunească o serie de condiţii: vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, greutatea de peste 50 kilograme şi o stare generală de sănătate bună. Donatorii nu trebuie să consume alcool cu 48 de ore înainte de donare, ra cei cu vârste de peste 50 de ani trebuie să aducă un EKG şi adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă dacă persoana respectivă se află în evidenţă cu boli cardiovasculare şi cronice.

Donatorii pot beneficia de şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă în ziua donării sau o zi scutire de la frecvenţă în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor, decontarea cheltuielilor de transport pentru cei cu domiciliul în altă localitate decât cel înscris în actul de identitate.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite