Constanţa: Copiii-vedetă au smuls aplauze la Callatis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Copiii-vedetă au smuls aplauze la Callatis
Constanţa: Copiii-vedetă au smuls aplauze la Callatis

ala Callatis Junior a reunit noaptea trecută la Mangalia cei mai cunoscuţi mici artişti. Un sfert din scaunele destinate publicului au fost goale. Oamenii au spus că frigul i-a alungat acasă.

Spectacolul început la ora 21.00 a durat trei ore, timp în care scena-scoică din staţiunea Mangalia a fost încinsă de jocurile şi cântecele copiilor veniţi din toate oraşele ţării.

În culise, emoţiile au fost însă şi mai mari. Reporterii Adevărul de Seară i-au surprins pe protagoniştii evenimentului că se rugau, tremurau şi mâncau fructe, ca să nu leşine în faţa spectatorilor.

Nasul lui Arlechino, la Callatis

Pe Catinca Hanţiu (şapte ani) şi Antonia Teodora Ungureanu (cinci ani) le găsim într-o cameră din dos, cu 10 minute înainte de a intra în lumina reflectoarelor. Se pregătesc să cânte „Arlechino“. Cele două fete din Constanţa participă pentru prima dată la o gală în Mangalia. Antonia se joacă în mâini cu nasul roşu, din plastic, cu care urma să se afişeze în faţa publicului. Catinca se mândreşte cu rochiile lucrate chiar de mama colegei de scenă. „Mă simt ca un înger“, mărturiseşte fetiţa.

La câţiva metri depărtare, patru elevi din Botoşani execută mişcări ample, ca de pantomimă. Bogdan Abanase (14 ani) spune însă că este vorba de secvenţe din numărul pregătit pentru a fi dedicat la peste o sută de persoane. Trupa R&B School Band, din care face parte, este cunoscută în Moldova ca fiind profesionistă. Eduard Vacariu (14 ani) ţine să precizeze că ei nu debutează pe o scenă, dat fiind că au mai fost premiaţi la numeroase concursuri din ţară. Emanuel Vacarciuc (13 ani) pare cel mai timid.

Este supărat că o doamnă s-a răstit la el şi că i-a cerut să-şi mute lucrurile de decor din drum. „Aveam nişte perdele pe care le aşezasem într-un colţ, că nu împiedicau pe nimeni. Cineva mi-a făcut observaţie. Nu ar trebui să vorbim urât unii cu alţii, mai ales la Callatis“, spune întristat băiatul.

Ia lecţii de canto de la trei ani

Cătălina Ioana Preda este printre cele mai tinere interprete care aseară au animat turiştii ajunşi în Mangalia special pentru acest moment. Îmbrăcată într-o rochie ca de mireasă, fetiţa ne dă detalii despre tot ce a însemnat munca pentru Callatis. „Eu am cântat de la doi ani. În plus, fac şi canto“, a spus fetiţa, care a fredonat melodia „Bărcuţa“. Mama acesteia, Corina Preda, face o completare: „Într-adevăr, provenim de la ţară, dar asta nu ne opreşte să fim talentaţi“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite