Constanţa: Călătorii se tem să circule cu microbuzele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape o săptămână de la producerea tragediei pe şoseaua care leagă Constanţa de Tulcea, deşi se simt în nesiguranţă, călătorii se urcă în microbuze pentru că nu au alternativă ca să ajungă în localităţile mai îndepărtate. Citeşte şi: Constanţa: GALERIE FOTO Din microbuzul morţii sunau încontinuu telefoanele victimelor / VIDEO Constanţa: Opriţi microbuzele morţii!

În autogara din cartierul Tomis 3 de unde microbuzele pleacă spre diverse zone ale judeţului Constanţa, dar şi spre Tulcea, erau destui călători care aşteptau în această dimineaţă să plece grabnic pentru a-şi rezolva treburile. Toţi au auzit de tragedia din  zona localităţii Piatra unde săptămâna trecută cinci oameni dintr-un microbuz de Tulcea au fost zdrobiţi la impactul cu un tir agabaritic.

„Mă trec fiorii când mă gândesc la cele întâmplate şi că trebuie să mă urc în microbuze. Atunci când observ că un şofer este neatent îi atrag atenţia şi pot spune că sunt ascultată, dar trebuie să fie şi ei mult mai prudenţi“, a declarat, constănţeanca Stela Tache.

„Mi-e teamă şi evit să circul cu microbuzele“, a mai spus ea. Pasagerii spun că şoferii de microbuze trebuie să fie conştienţi că transportă oameni a căror viaţă depinde de îndemânarea în conducere. „Sunt şi eu şofer de tir de zece ani şi ştiu că orice clipă de neatenţie contează. Atunci cânt eşti la volan trebuie să fi foarte atent, nu să cauţi acte sau să vorbeşti la telefon“, a declarat şi Şerban Nicolae. Ghinion - aşa califică patronul firmei Trace Trans tragicul accident de săptămâna trecută, în care şi-au pierdut viaţa cinci oameni.

Gheorghe Mihalache spune că şoferul vinovat de producerea tragediei era cel mai vechi angajat a societăţii. „Era cel mai vechi salariat şi cel mai bun şofer al nostru. Îi învăţa şi pe cei mai tineri meserie. Nu ştiu eu care a fost cauza accidentului. A fost ceasul rău, altceva nu pot să comentez“, a spus Mihalache.

După tragicul accident, călătorii sunt speriaţi şi se gândesc de două ori înainte de a urca în microbuze. „Este adevărat că oamenii sunt foarte reticenţi. După tragedia de săptămâna trecută putem să vă spunem că şoferii sunt mai  precauţi“, spune Gheorghe Mihalache. 

Inspecţie tehnică expirată

Chiar înainte de accident, microbuzul fusese oprit de poliţişti. La controlul actelor, şoferul a spus că nu are la el certificatul de înmatriculare. După mai puţin de o jumătate de oră avea să se întâmple tragedia. Poliţiştii au găsit ulterior certificatul de înmatriculare în microbuz şi au constatat că inspecţia tehnică expirase cu o zi înainte.

Patronul firmei Trace Trans spune că autovehiculul funcţiona foarte bine. „Maşina era nouă, avea un an de zile de când o cumpărasem şi încă un an de garanţie. Era programată să facă verificarea în zilele următoare“, a declarat Gheorghe Mihalache.
Cheltuieli de înmormântare

Reprezentanţii Trace Trans spun că au suportat cheltuielile pentru înmormântarea şoferului, iar familiile victimelor urmează să fie despăgubite după definitivarea anchetei.

„Societatea noastră are încheiate toate contractele de asigurare obligatorii prin lege pentru ipoteza oricăror incidente nedorite în desfăşurarea activităţii de transport persoane, inclusiv asigurările de persoane şi bunuri. Aşteptăm finalizarea cercetărilor, noi avem toată disponibilitatea să-i ajutăm“, a mai spus Mihalache.

Firma Trace Trans efectuează curse spre Tulcea, dar şi spre Iaşi. Sunt puse în circulaţie 45 de autocare şi microbuze. Reprezentanţii firmei Trace Trans spun că instructajul şoferilor se face din şase în şase luni.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite