Câinii din Constanţa sunt ţinuţi cu cleşti de fier pentru a fi eutanasiaţi prin gard IMAGINI ŞOCANTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Save the Dogs" a sesizat organele de poliţie, azi-dimineaţă, cu privire la faptul că animalele de la Biobaza din Constanţa sunt ucise cu bestialitate.

UPDATE Ora 14.45 „Ştiam ce se întâmplă la Constanţa. Iubitorii de animale ne-au sesizat demult. Începând cu luna aprilie a acestui an am reuşit să atragem mai mulţi iubitori de animale din judeţ, împreună cu care am organizat pânde. Am filmat peste tot şi am reuşit să înţelegem ce se petrece aici. Astăzi am reuşit să îi surprindem asupra faptului. Ei omoară dintotdeauna. Legea s-a schimbat, dar ei merg mai departe. Am făcut o filmare în luna iunie şi totodată am înaintat o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Constanţa. Aşteptăm o poziţie oficială din partea Poliţiei şi Direcţiei de Sănătate Constanţa“, a declarat Laurenţiu Vasilescu.

UPDATE Ora 14.30
Reprezentanţii asociaţiei Save the Dogs au mai publicat un film pe care l-au realizat la Constanţa, la  începutul acestui an şi urcat pe internet. Din imagini reiese cum angajații unei firme de ecarisaj culeg de pe străzile orașului câinii fără stăpân, îi urcă în autospeciale ca mai apoi să-i omoare chiar în curtea instituției. Câinii uciși sunt îngrămădiți în aceleași mașini cu care sunt transportați după ce sunt prinși și duși în afara oraşului.

UPDATE Ora 11.10 76 de animale au fost eutanasiate în această dimineaţă, au recunoscut cei de la Biobaza din Constanţa. „Legea ne permite să-i eutanasiem, dacă la şapte zile de când îi prindem pe străzi nu-i revendică nimeni. În Bobază mai sunt acum 100 de câini“, a spus Mihai Purentea, administratorul Alfmob SRL, firma care deţine Biobaza din Constanţa.

Reprezentanţii Secţiei 5 Poliţie s-au deplasat la Biobaza la solicitarea asociaţiei Save the Dogs, dar au fost ţinuţi la poartă mai bine de o oră de către reprezentanţii Biobazei, pe motiv că este proprietate privată şi că le trebuie mandat de percheziţie.

Cei de la Save de Dogs spun că au văzut de dimineaţă cum o persoană în alb eutanasia animalele cu cleşti de fier printr-un gard. „În momentul în care serul intră în corp, animalele simt o durere puternică", a declarat Laurenţiu Vasilescu de la asociaţia Save the Dogs.

Angajaţii Biobazei din Constanţa nu recunosc acuzaţiile care li se aduc şi susţin că procedura pe care o urmează este prevăzută de lege.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite