Constanţa: Cabinete veterinare, doar în trei staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cabinete veterinare, doar în trei staţiuni
Constanţa: Cabinete veterinare, doar în trei staţiuni

Mangalia, Eforie şi Constanţa sunt singurele staţiuni unde turiştii îşi pot trata animalele de companie în caz de îmbolnăvire. În caz de urgenţe, singura ambulanţă de pe litoral poate fi chemată de la clinica privată Univet.

Singurele staţiuni în care turiştii pot beneficia de asistenţă pentru animalele lor de companie sunt Eforie Nord, Mangalia şi Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Costineşti, una dintre cele mai populate de pe litoral, în staţiune nu există cabinet veterinar. Dacă turiştii veniţi cu animalele de companie în vacanţă au însă probleme, pot apela la serviciile celui mai apropiat cabinet veterinar, aflat în staţiunea Eforie Nord.

Clinică cu program non-stop

În cazul urgenţelor, cel mai sigur este să căutaţi ajutor în Constanţa. mai ales că puteţi apela aici la servicii veterinare 24 de ore din 24. „Există solicitări şi pe timp de noapte, avem uneori şi cinci în aceeaşi noapte, iar în timpul zilei sunt peste 30 de cazuri”, a spus dr. Cătălin Mihăilescu de la cabinetul Univet. El a precizat că cele mai numeroase cazuri sunt cele de pisici şi câini, dar printre pacienţii lui s-au numărat şi hamsteri, iguane, papagali, arici şi chiar maimuţe.

„Recent am avuun caz mai desosebit. A fost vorba despre o turistă, dar nu de la noi, ci din Bulgaria, care a venit special până aici cu un pisoiaş pe baza unei recomandări de la alt client”, a mai spus doctorul.

Potrivit veterinarilor, bolile de sezon ale animalelor sunt cele de piele, otita şi aristele, adică spicele care le intră între pernuţe sau în ochi. La acestea, se adaugă, în special pe litoral, afecţiunile provocate de intoxicaţii alimentare şi accidente rutiere.

Cazare la pensiune, pentru 5 euro

Pentru cazurile grave, cabinetul este dotat cu ambulanţă de intervenţii. „Ne-am trezit la un momemnt dat, la ora trei dimineaţa, cu o doamnă care descoperise pe coada căţelului ei o bubiţă cât o aluniţă”, îşi aminteşte Mihăilescu. El spune că pentru serviciul de ambulanţă clienţii plătesc aceeaşi sumă pe care ar cheltui-o pentru deplasarea cu taxiul.

O consultaţie la cabinet costă zece lei, iar iubitorii de animale vor plăti la fel şi pentru tăierea unghiilor patrupedelor. Cabinetul beneficiază şi de o pensiune, unde turiştii îşi pot lăsa animalele de companie. Preţul pentru o zi de cazare este de 5 euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite