CONSTANŢA: CUTREMUR / Câteva minute de panică, nicio pagubă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CONSTANŢA: CUTREMUR / Câteva minute de panică, nicio pagubă
CONSTANŢA: CUTREMUR / Câteva minute de panică, nicio pagubă

Turiştii care s-au aflat pe plajele din staţiunile litoralului românesc spun că abia au simţit efectele cutremurului, cu puţin înainte de ora 11.00.

Meteorologii, dar şi salvamarii cu experienţă de pe litoral, se aşteptau ca, pe la ora 11.30, adică, la 45 de minute după cutremur, apa mării să crească. Valurile însă nu au fost mai mari decât de obicei nici în ora de după seism. Angajaţii Grupării de Intervenţie cu Scafandrii din Mamaia confirmă faptul că, în minutele de dinainte şi de după cutremur, apa mării a rămas la un nivel obişnuit. Înainte de ora prânzului, aceştia au fost într-o intervenţie în larg, unde, de asemenea, nu s-a simţit nimic.

Turiştii: "Nu am simţit nimic!"

În partea veche a Constanţei, doi scafandri de la „Aquarius Dive Center” au intrat în apă la câteva ore după cutremur cu doi clienţi pe care îi învaţă să se scufunde. Scafandrii au stat o oră şi ceva la fund, în zona Cazinoului. Ei spun că vizibilitatea este redusă, dar e ceva obişnuit din cauza curenţilor.
Puţini dintre turiştii de pe litoral spun că au simţit pământul clătinându-se în jurul orei 11.00, atunci când a avut loc cutremurul. Ion, un turist care pleca de la plajă împreună cu soţia sa în jurul orei 12.00, a spus că, în apă, mişcările seismice au trecut neobservate. „Eu eram cu picioarele în apă, la mal, şi parcă am simţit ceva. Soţia mea, care se bălăcea în apă, nu a simţit nimic”, a spus Ion.

Clădiri care se pot prăbuşi dacă trece un camion

Cele cinci clădiri din zona veche a Constanţei cu risc mare de prăbuşire, din care mai sunt doar ruine,  au rămas în picioare în timpul cutremurului. Ion Florentin, inspectorul-şef de la Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa, spune că aceste case vechi se pot prăbuşi foarte uşor, chiar şi la „trepidarea unui camion”. El îi sfătuieşte pe constănţeni şi pe turişti să meargă cât mai departe de clădiri foarte distruse din centrul vechi al Constanţei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite