Constanţa: Regionala CFR Infrastructură ar putea fi desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania CFR Infrastructură a propus sindicatelor desfiinţarea a patru regionale: Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov. Aproape 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ, în pericol de disponibilizare.

Compania mai are în vedere şi desfiinţarea unor subunităţi prin care se vor elimina 1.000 de locuri de muncă - personal administrativ, aşa cum spune preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa.

Până în prezent, din teritoriu nu s-a primit niciun răspuns, dar spiritele nu sunt tocmai liniştite. „Urmează ca liderii sindicali să se întâlnească marţi cu reprezentanţii companiei pentru a discuta în amănunt condiţiile restructurării“, a declarat Popa.  El a mai precizat că, până în prezent, CFR Călători nu a transmis niciun fel de propunere pentru restructurarea personalului.

Liderul sindical Gheorghe Popa a spus că propunerea conducerii CFR Călători ar putea fi pentru desfiinţarea a 1.300 de locuri de muncă. „Problemele căilor ferate nu se vor rezolva prin disponibilizarea acestor oameni sau prin desfiinţarea unor regionale. Totul depinde de modul de finanţare a liniilor ferate, iar aici ar putea fi nevoie de o intervenţie politică. Fără o abordare corectă a situaţiei, am putea sfârşi fără un sistem de cale ferată în România“, a mai declarat Popa.

Milioane de euro datorie

Liderul sindical mai este de părere că, atâta vreme cât transportul feroviar din România nu este pe picior de egalitate cu transportul rutier, ţara noastră îşi poate permite luxul să desfiinţeze transportul feroviar. „Pentru transportul de mărfuri raportul este de 81% pentru transportul rutier şi 19% pentru transportul feroviar, în timp ce în Europa raportul este aproape 50%-50%“, a menţionat liderul de la Mişcare - Comercial.

CFR Călători a primit doar 50% din compensaţiile dintre costul real al călătoriilor şi preţul de la casa de bilete, compania înregistrând astfel datorii la CFR Infrastructură de ordinul milioanelor de euro.

La nivel local, nu se ştie mai nimic

La nivelul Regionalei CFR Infrastructură Constanţa nu se ştie mare lucru despre acest subiect. „Ştiam că urma să fie pus în discuţie un program de restructurare, dar nu am aflat încă nimic despre desfiinţarea regionalei de la Constanţa“, a declarat directorul CFR Infrastructură Constanţa, Dorin Maier.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite