Constanta: CAMPANIE Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plajele turistice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alătură-te campaniei noastre de stopare a accesului autovehiculelor pe plajele litorale. Trimiteţi-ne fotografii sau sesizări pe adresa constanta@adevarul.ro. De asemenea, aşteptăm comentarii despre năravurile şmecherilor care parchează direct pe nisip. Sesizările dumneavoastră vor fi transmise autorităţilor locale şi centrale, în speranţa că plajele vor fi salvate.

Administratorul plajelor, Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral, a devenit neputincios în faţa şmecherilor care fac legea pe plajă.
Te-ai săturat ca în fiecare vară să-ţi treacă pe lângă cap câte un 4x4 în timp ce stai întins pe nisip? Ai fost deranjat de prezenţa unei maşini în apropierea locului în care te bronzezi? Te-ai trezit cu nisip pe faţă din cauza unui teribilist care face slalom pe un ATV printre cearşafuri? Fii alături de Adevărul de Seară Constanţa şi ia atitudine! Accesează linkul pentru FOTOGALERIE!

Disconfort creat de autovehicule

În fiecare an, numărul celor care îşi parchează maşinile direct pe plaje este din ce în ce mai mare. Din lipsă de bun simţ şi din exces de comoditate, pentru că este mult mai simplu să cobori direct din maşină pe nisip şi să te prăjeşti la soare, foarte mulţi şmecheri găsesc de cuviinţă că este mai practic să-şi ducă autovehiculul pe nisip, fără să mai caute un loc de parcare. Cei veniţi la plajă pentru relaxare nu de puţine ori sunt nevoiţi să suporte zgomotul de motoare, praful şi manelele ascultate la maximum din difuzoarele maşinilor de fiţe.

Singura soluţie care există în prezent pentru a îndepărta autoturismele de pe plajă este amenda. Administratorul plajelor, Direcţia Dobrogea Litoral Apele Române, a atras atenţia că şoferii prinşi cu maşinile pe plajă vor primi amenzi contravenţionale. Sancţiunile sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.



image



Amintiri penale

Reamintim că vara trecută doi turişti din Capitală au fost călcaţi de un BMW X5 pe plaja din Costineşti. Patronul unei cârciumi situate pe faleză, un tânăr de numai 21 de ani, nu i-a observat pe cei doi atunci când a plecat de pe loc şi a trecut cu roţile peste ei. În vreme ce victimele au fost luate cu ambulanţa şi internate la spital, şoferul X5-ului era absolvit de orice vină de către poliţiştii din localitate şi asta pentru că evenimentul nu putea fi considerat un accident rutier. În urma presiunilor mass-media, patronul s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dacă accesul pe plaje ar fi fost interzis, viaţa celor doi turişti nu ar fi fost pusă în pericol.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite