Constanta: Litoral 2009: CAMPANIE Afară cu vânzătorii ambulanți de pe plajă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară Constanţa demarează o nouă campanie pentru îndepărtarea comercianţilor ambulanţi de pe plajă. După câţiva ani de pauză, comercianţii ambulanţi s-au întors pe litoral; turiştii şi localnicii sunt deja exasperaţi de agresivitatea lor. CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO IMAGINI TRIMISE DE CITITORI

Vânzătorii ambulanţi au invadat plajele din staţiuni. De la Năvodari până la Vama Veche, comercianţii vând orice: piatră ponce, porumb fiert, mere glazurate, colaci secuieşti, banane, pufuleţi, seminţe, gogoşi. „Nu daţi banii pe prostii/ Luaţi banane la copii“, sloganul pe care îl auzeam pe plajă atunci când eram copii s-a diversificat. „Arde tare porumbelul de la mare“, „Ia gogoaşa înfuriată/ De băiatu’ preparată/ Cu zahăr sau ciocolată“, „Ia nămolul de la Techirghiolu’“ - se aude pe plajă. 

Comerţul ambulant este interzis

Conform Ordonanţei de Urgenţă 19/2006, comerţul ambulant pe plajă este interzis. Cei care sunt prinşi că vând produse pe plajă riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Spre deosebire de anii anteriori, pe plaje nu există poliţişti. Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Dobrogea - Litoral Apele Române, a spus că de poliţia plajei se ocupă autorităţile locale prin Poliţia Locală. Numai că aceasta nu are „structură de ordine publică“, a declarat Vasile Bălan, şeful Poliţiei Locale Constanţa.

Alăturaţi-vă campaniei noastre! Trimiteţi fotografii şi sesizări pe adresa constanta@adevarul.ro. De asemenea, aşteptăm comentariile dumnevoastră pe adresa de Internet constanta.adevarul.ro. Mulţumim cititorilor care se implică în campaniile noastre!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite