Constanţa: George Busăgeanu face tatuaje temporare pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: George Busăgeanu face tatuaje temporare pe plajă
Constanţa: George Busăgeanu face tatuaje temporare pe plajă

Tânărul este pasionat de arta tatuajelor de la vârsta de 9 ani şi a ajuns să execute un tatuaj temporar în mai puţin de 10 minute. Turiştii veniţi în staţiunea Neptun, îl întâlnesc pe George, la intrarea pe plaja „La Steaguri“.

„Înarmat“ cu o peniţă cu vopsea henna, liceanul, în vârstă de doar 19 ani, are deprinderile necesare să satisfacă cerinţele clienţilor, oricât de pretenţioşi ar fi aceştia.

„Dacă era să nu fie mulţumită lumea de calitatea tatuajelor pe care le fac, nu mai lucram în mijlocul staţiunii. S-ar fi plâns până când ar fi trebuit să mă mut de aici“, spune George. Băiatul a învăţat să scoată un ban în perioada vacanţei de vară dar în acelaşi timp face totul cu pasiune.

Aşezat pe un scăunel, cu un catalog în faţă plin de modele de tatuaje temporare de unde clienţii îşi pot alege desenul preferat, George este pregătit pentru orice cerinţă. El ştie că este îndeajuns de priceput să facă o treabă bună şi fără prea mult efort - majoritatea tatuajelor pe care le execută sunt gata în mai puţin de zece minute. „Sunt totuşi tatuaje pentru care stau chiar şi o oră. Depinde de complexitatea şi de mărimea desenului“, subliniază băiatul.

Metoda deodorantului

Pentru executarea fiecărui tatuaj, se parcurg mai multe etape. În primul rând, se conturează pe o foaie de calc forma viitorului tatuaj.

„Folosesc acest tip de hârtie deoarece are calitatea de a nu fi pătruns de cariocă sau de pix şi astfel, nu permite culorii să se întingă“, spume George. El aplică apoi un pic de deodorant solid pe pielea unde se va face imprimeul. După aceasta, se trece la următoarea etapă, şi anume, umplerea cromatică a spaţiului trasat cu markerul, care se face cu vopsea henna.

George execută modele diverse, în funcţie de ce vrea clientul - de la fluturi şi delfini, până la cele mai complexe modele tribale. „Eu mă descurc să fac şi modele foarte complicate. Îmi ia mult timp, dar merită tot efortul“, recunoaşte George.

Cu toate că execută şi tatuaje permanente, George nu vrea să se tatueze niciodată. „Numai gândul că ar trebui să simt mii de înţepături de ace pe pielea mea, îmi dă fiori“, recunoaşte tânărul.

În fiecare zi, sunt aproximativ 20 de clienţi care apelează la măiestria tânărului. „De obicei merge mai bine în weekend, pentru că atunci sunt mai mulţi clienţi“, precizează el.

George va sta pe plaja din Neptun până la sfârşitul lunii august, după care speră să se angajeze la un salon de tatuaje permanente din Constanţa.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară - ediţia de Litoral!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite