Constanţa: Bricul Mircea se întoarce acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bricul Mircea se întoarce acasă
Constanţa: Bricul Mircea se întoarce acasă

Mâine, la ora 11.00, în portul Militar Constanţa, va avea loc ceremonialul prilejuit de revenirea navei şcoala „Mircea“ din marşul anual de instruire practică. „Festivitatea organizată va avea o dublă semnificaţie: sosirea navei precum şi sărbătorirea a 70 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române“, a declarat căpitanul Lucian Neacşu, ofiţeul de relaţii cu publicul al Statului Major al Forţelor Navale Române.

Nava a efectuat, începând cu 12 aprilie 2009, un marş internaţional, ce a cuprins peste 12.000 de mile marine cu escale în opt porturi de la Marea Egee, Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic. Aflat la cel de al 36-lea marş internaţional şi a treia traversadă a Oceanului Atlantic, velierul a participat la competitia nautica „Tall Ships Atlantic Challenge 2009“ unde s-a clasat pe locul doi la clasa A şi pe locul patru in clasamentul general.

Misiune de salvare

Călătoria a fost una cu peripeţii. În timp ce naviga în Oceanul Atlantic, echipajul de la bordul ambarcaţiunii Jolie Brise a cerut sprijin să fie tractat până la cel mai apropiat port pentru a se putea aproviziona cu alimente şi combustibil. Marinarii de pe velierul sub pavilion britanic au cerut ajutor în timpul Competiţiei Internaţionale Tall Ships Atlantic Challenge 2009, iar echipajul navei-şcoală Mircea s-a oferit să remorcheze ambarcaţiunea până în portul Hamilton.

La bordul navei se află un echipaj format din 190 de persoane, din care 65 de studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi 38 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu“.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite