Braconieri căzuţi în „plasele“ Poliţiei de Frontieră Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră constănţeni au depistat, azi-dimineaţă, trei indivizi care încărcau mai mulţi saci cu peşte şi plase folosite la pescuit, în apropierea complexului lagunar Razim-Sinoe, în zona Canalului 2.

Constantin Costescu (36 de ani), Viorel Avram (27 de ani) şi Gigel Gheonea (21 de ani) din Mihai Viteazu au fost reţinuţi, iar autoturismele şi bunurile au fost reţinute şi inventariate.

Captura poliţiştilor de frontieră depăşeşte 380 de kilograme de peşte şi peste 2.700 de metri de plase de pescuit de tip monofilament. Dacă ar fi ajuns pe piaţă, peştele ar fi valorat peste 2.800 de lei.

Cei trei bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru pescuit comercial fără a poseda licenţă/autorizaţie de pescuit în perioada de prohibiţie cu unelte interzise. Ei sunt cercetaţi şi pentru deţinere şi utilizare de plase de tip monofilament, precum şi pentru transport fără documente legale a peştelui.

Costescu, Avram şi Gheonea urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

De la începutul anului, la nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa au fost constatate 57 de infracţiuni de braconaj pscicol, au fost confiscate peste 900 de kilograme de peşte şi aproximativ 10.000 de metri liniari de plase monofilament. De asemenea, au fost reţinute patru ambarcaţiuni de pescuit, trei motoare de bărci, 1.700 de metri liniari de plase de pescuit calcan şi un năvod, toate în valoare de peste 100.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite