Constanţa: Bolnavii cronici ar putea rămâne fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bolnavii cronici ar putea rămâne fără medicamente
Constanţa: Bolnavii cronici ar putea rămâne fără medicamente

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa nu a primit deocamdată banii pentru programele naţionale de sănătate, pentru a-i distribui farmaciilor. Este vorba în special despre medicamentele pentru bolnavii care suferă de diabet şi cancer.


„Există disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte sosirea banilor prin transfer de la Ministerul Sănătăţii, pentru că ei primesc aprobare de la Ministerul de Finanţe pentru acest transfer“, a declarat dr. Liviu Mocanu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (CJAS).

Şeful CJAS a precizat că speră ca în această săptămână  sumele să fie deblocate. În fiecare lună, farmaciile cu circuit deschis dau medicamente pentru cancer în valoare de aproximativ 700.000 de lei. În total, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trebuie să primească 2.500.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru programele naţionale.
 „Sperăm să sosească banii pentru a acoperi costurile pentru şi a nu pune bolnavii în situaţia de a-şi cumpăra medicamentele“, a mai precizat Mocanu.

CJAS se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte banii pentru furnizorii de servicii medicale. În această lună, a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate 20 de milioane pentru spitale, pentru că solicitările către Spitalul Municipal Mangalia şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au înmulţit odată cu deschiderea sezonului estival.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite