Bolizii de sute de cai putere ai Poliţiei Rutiere GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii constănţeni urmăresc vitezomanii cu două autoturisme Audi ce ating 100 km/oră în câteva secunde. Un Audi RS4 a intrat în dotarea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. Este cel de-al doilea bolid al poliţiştilor, pe lângă modelul S4, primit la începutul anului 2011.

„Avem cu ce, putem şi te vom prinde dacă încalci legea", este mesajul pe care poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa îl adresează şoferilor certaţi cu legislaţia rutieră, cu precădere celor care circulă cu viteză.

Click pe poze pentru galerie foto!

Oamenii legii au la dispoziţie doi bolizi, cel mai nou fiind recent intrat în dotarea Poliţiei. Audi-ul RS4 a fost primit în august, însă a ieşit „la vânătoare" de două zile. Autoturismul, în valoare de 50.000 de euro, aparţine unei firme private ce l-a dat spre folosinţă poliţiştilor pe o perioadă de 24 de luni, pe baza unui contract de comodat.

Ideea de a asigura Poliţiei o motorizare de sute de cai putere a fost a agentului-şef Cristinel Zaharia, „pitbull-ul" Rutierei. Zaharia este recunoscut drept cel mai intransigent agent de circulaţie, amendând fără indulgenţă chiar şi VIP-uri. Zaharia a găsit maşina la vânzare şi l-a convins pe patron să renunţe la a o înstrăina, în schimbul unui gest frumos pentru comunitate.

Audi-ul RS4, cel mai puternic bolid al Poliţiei Rutiere, este condus de Cristinel Zaharia
image
image

Click pe poze pentru mai multe imagini!
„După ce s-a încheiat contractul de comodat, am băgat maşina în reparaţii şi la vopsit. Am ales un negru mat. Totul s-a făcut pe sponsorizări. Apoi autoturismul a fost inscripţionat, a fost dotat cu sistemul acustic şi luminos, iar acum suntem gata de orice misiune", povesteşte Zaharia, care, în schimbul iniţiativei sale a fost desemnat să conducă cel mai puternic bolid al Poliţiei Rutiere.

La nevoie, maşina atinge 100 km/oră în 3,7 secunde. „Era necesară pentru că la acest moment Poliţia Rutieră nu avea în dotare decât patru Volkswagen-uri Passat, care au deja cam 300.000 km la bord şi dau semne de slăbiciune, având în vedere ce parc auto are Constanţa. Acum Poliţia Rutieră poate face faţă eventualelor provocări venite din partea vitezomanilor", spune agentul-şef adjunct.

Primul Audi din dotarea Politiei Rutiere din Constanţa Primul Audi din dotarea Politiei Rutiere din Constanţa Primul Audi din dotarea Politiei Rutiere din Constanţa

În urmărirea hoţilor

Primul Audi al SPR Constanţa a intrat în parcul auto la începutul anului 2011, tot la iniţiativa lui Zaharia. „M-am gândit la asta în 2010 când au venit la Constanţa, în vizită, oficiali ai Poliţiei Rutiere care aveau astfel de maşini. Am văzut ce pot face şi m-am gândit că ne-ar folosi şi nouă. În cele din urmă Ministerul Administraţiei şi Intenelor ne-a repartizat un Audi S4", zâmbeşte Zaharia.

Autoturismul a fost folosit în mai multe misiuni de însoţire, dar şi într-o urmărire ca-n filme. „La sfârşitul lunii aprilie, într-o noapte, am văzut un Ford înmatriculat în Germania. Nu au oprit la semnal şi i-am urmărit, până în Eforie. Au fost trase 11 focuri de armă, din care zece în direcţia maşinii. Până la urmă au abandonat autoturismul şi au fugit. În portbagaj am găsit bidoane cu benzină", relatează agentul-şef.

„Nu mai suntem poliţiştii cu caii de lemn şi biciclete care pornesc în urmărirea infractorilor cu Ferrari. Am înregistrat pe radar autoturisme sau motociclete care circulau cu viteze de 250 km/oră", precizează comisarul-şef Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul Poliţiei Rutiere.

Cei doi bolizi vor fi folosiţi în special pe tronsoanele de autostradă din Constanţa, pe viitoarea şosea de centură, dar şi pe Drumul Naţional 39 Constanţa-Mangalia, unde şoferii au tendinţa de a circula cu viteză excesivă.

Date tehnice

Bolid de 500 CP
Model: Audi RS4, an de fabricaţie 2008
Capacitate cilindrică 4,200 cm cubi
Capacitatea motorului: 420 CP, 500 CP după upgradarea softului
Viteză maximă: 300 km/oră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite