Constanţa: Piloţii americani de Blackhawk au auzit că pe litoral sunt oameni primitori şi plaje frumoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Piloţii americani de Blackhawk au auzit că pe litoral sunt oameni primitori şi plaje frumoase
Constanţa: Piloţii americani de Blackhawk au auzit că pe litoral sunt oameni primitori şi plaje frumoase

Au zburat 15 luni în Irak unde, sub ploaia de gloanţe a insurgenţilor, au acordat sprijin medical soldaţilor răniţi. Justin Goldman şi Jamie Tatro, piloţi pe vestitele Blackhawk, au venit pentru prima dată în România.


Justin Goldman (26 de ani) şi Jamie Tatro (29 de ani), ambii piloţi pe elicopterele UH-60 Blackhawk, au plecat din SUA în urmă cu aproape trei ani. De atunci, baza americană din apropierea aeroportului Rammstein din Germania şi teatrele de operaţii din Irak au fost cea de-a doua casă. „Am fost în Irak pentru 15 luni. Au tras în noi dar nu au fost probleme. Aparatele sunt foarte rezistente. Aviaţia este în siguranţă, problemele sunt la sol acolo unde puşcaşii marini îşi fac treaba“, povesteşte Justin Goldman.

În urmă cu două zile, piloţii au ajuns la Baza Militară Mihail Kogălniceanu pentru a lua parte la exerciţiul româno-american programat la începutul lunii august.

Pentru prima dată la Constanţa 

„Am auzit că o să fie foarte cald. În Germania era mai răcoare, cel puţin şase grade în minus faţă de aici. Este pentru prima dată când sunt în România. Am auzit că oamenii sunt primitori şi că îţi sar în ajutor. Colegii mi-au mai spus că plaja este foarte frumoasă. Abia aştept să mergem şi noi în staţiunea Mamaia şi să descoperim litoralul“, a declarat Jamie Tatro.
Pasiune şi raţionament

Pentru prima dată, piloţii vor vedea însă Constanţa din aer. „Cu toate că am ajuns doar de câteva zile, vom începe să zburăm deasupra oraşului, obiectivul principal fiind spitalul, pentru a ne acomoda. Aşa vom vedea staţiunea Mamaia şi plaja mai întâi din aer“, a menţionat Justin Goldman.

Ambii piloţi susţin că elicopterele sunt cea mai mare pasiune. Motivul care i-a adus în spatele manşei este însă diferit. „Am intrat în armată pentru că vroiam să fiu pilot de elicoptere. Cum şcoala de aviaţie este foarte scumpă am ales să mă înrolez. Aşa sunt am reuşit să învăţ să pilotez dar şi să fac ceea ce imi place“, susţine Jamie Tatro. „Îmi plac foarte mult elicopterele însă am intrat în armată pentru că mi-au plătit colegiul“, a menţionat Justin Goldman.

Sprijin aerian

Flota de aeronave care va sta până la sfărşitul lunii noiembrie la Constanţa este formată din două elicoptere standard şi două elicoptere medicale de evacuare (MEDEVAC) de la Regimentul de Aviaţie din Germania. Principala misiune a acestora este de a sprijini exerciţiul militar româno-american la care vor lua parte militarii Batalionului 33 de Vânători de Munte „Posada“, US 2nd Stryker Cavalry Regiment şi Tennessee National Guard.

Elicopterele Blackhawk sunt aparatele de bază ale SUA pentru sprijinul trupelor terestre. Ele vor lua parte la exerciţii de suport logistic, exerciţii de noapte cu dispozitive speciale şi alte antrenamente necesare îndeplinirii misiunilor din zonele de luptă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite