„Bazinul de înot este pentru copiii Constanţei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile de înot de la Palatul Copiilor sunt gratuite
Cursurile de înot de la Palatul Copiilor sunt gratuite

Cel mai solicitat curs la Palatul Copiilor este cel de înot. Aici predau profesorii Eugenia Alexe, Anca Buzbuchi, Marius Florescu, Dumitru Lungu, Cornelia Macovei, Doru Oancea şi Octavian Tileagă în cele două bazine deschide.

Cel mare are 25 de metri lungime şi 12 metri lăţime şi cel mic 13 metri lungime şi 6 lăţime, unde se antrenează copiii.

Aici s-au antrenat Răzvan Florea şi Camelia Potec

Bazinul mare ar fi putut găzdui competiţii olimpice, însă deşi a fost renovat, nu a fost omologat. Aici s-au antrenat Răzvan Florea şi Camelia Potec, campioni olimpici.

Citiţi şi: Mustafa Ilhan, directorul Palatului Copiilor: „Secţia de înot, de unde ies campioni, rămâne cea mai solicitată"

Un milion de euro s-a investit în renovarea piscinei neomologate, construite în anul 1973t. „Cei de la pionieri l-au făcut intenţionat cu 10 centimetri mai îngust pentru a nu se putea concura pe el. Noi am încercat să refacem carenţa, dar când am primit fonduri, a trebuit să facem reabilitare, nu să reconstruim. Am fi avut nevoie de un nou proiect, de aprobări", explică directorul.

Lăţimea celor şase culoare de înot este de 2,30 metri şi, conform normelor internaţionale, ea ar fi trebuit să fie de 2,50 metri. Acum, bazinele sunt la dispoziţia tututor celor care doresc să înveţe să înoate. „Bazinul este pentru copiii Constanţei, fiind singurul gratuit din oraș", a mai spus directorul Palatului Copiilor.

Unde puteţi înota în oraş

Cursuri de înot mai puteţi lua la Clubul Sportiv Laguna şi la piscina de la complexul Palm Beach (5 stele) din Mamaia, cu profesorul Elena Hanu, fostă componentă a lotului naţional de înot. Un pachet de 4 şedinţe pe lună, cu un antrenament pe săptămână, costă 100 de lei, iar 8 şedinţe - 160 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite