Constanţa: UPDATE/ Bătut cu bestialitate de unchiul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE/ Bătut cu bestialitate de unchiul său
Constanţa: UPDATE/ Bătut cu bestialitate de unchiul său

Andrei Sterian, un copil în vârstă de 2 ani şi patru luni, a ajuns ieri în stare gravă la spital, după ce a fost bătut cu bestialitate de unchiul său, Marius Mureşanu. Cazul a ajuns şi în atenţia Protecţiei Copilului.

Copilul a fost lăsat de mamă, Nicoleta Sterian, în urmă cu cinci luni, în grija verişoarei sale din Constanţa. În schimbul a 60 de lei pe lună, aceasta, împreună cu soţul ei, urmau să aibă grijă de băieţel. Supărat că mama nu le-a mai trimis bani de trei luni, Marius Mureşanu şi-a descărcat nervii pe copil.

„Nu se ştie nici dacă a fost hrănit în această săptămână“

Bărbatul rămăsese singur acasă, cu micuţul. Soţia sa, Loredana Mureşanu era internată în spital cu copilul ei, în vârstă cu un an şi câteva luni, care era bolnav de laringită. În acest timp, copilul a fost bătut regulat de unchiul său. „Era un copil abuzat de mai mult timp. Nu se ştie nici dacă a fost hrănit în această săptămână. Existau semne vizibile de abuz fizic şi emoţional. Copilul prezenta mai multe vânătăi şi sângera după ureche“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Spusele sale sunt confirmate şi de vecini, care ne-au mărturisit că Andrei este un copil slab. „Copilul era slăbuţ, pielea şi osul era de el“, a spus Liliana Popa, de 42 de ani, vecină cu familia Mureşanu. „În auzeam că plângea. Ziua cel mai mult, dar de ce plângea nu mai ştiu”, a mărturisit Anişoara Vasile, vecină de palier cu familia. 

Cazul a ajuns în atenţia celor de la Protecţia Copilului după ce un vecin anonim a semnalat comportamentul bărbatului faţă de micuţ la Telverde. Imediat, o echipă s-a deplasat la locuinţa familiei de pe Aleea Egretei din Constanţa şi l-a luat pe copil, ducându-l la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă de pe strada Aluniş. Ieri, Andrei a fost supus mai multor analize medicale şi investigaţii.

„S-a enervat foarte tare“

Ieri, la locuinţa familiei Mureşanu erau acasă doar soţia lui Marius Mureşanu, Loredana, împreună cu copilul de un an şi câteva luni, cel incriminat fiind la muncă. „Munceşte în construcţii“, a dezvăluit ea.

Femeia ne-a primit în locuinţă. Cel mic se juca vesel în singura cameră a locuinţei. Femeia a spus că acuzaţiile care i s-au adus soţului său sunt adevărate. „S-a enervat foarte tare că verişoara mea nu ne-a mai trimis bani. A lăsat copilul la noi şi trebuia să ne trimită câte şase milioane de lei pe lună. De trei luni nu ne-a mai trimis bani şi de două luni nu mi-a mai răspuns nici la telefon“, spune femeia. În timp ce ne povesteşte, femeii îi dau lacrimile.

Spune că soţul îşi regretă fapta şi că ar dori să ia copilul înapoi pentru că s-au ataşat de micuţ, care este ca un frăţior pentru băiatul lor.

De mama copilului nu se mai ştie nimic, decât că stă la Bucureşti. „Singura care se mai interesează de băieţel este bunica lui, iar tatăl copilului probabil nici nu ştie de existenţa lui“, adaugă Loredana.

Poliţia nu a găsit acasă bestia

Protecţia Copilului a anunţat şi Poliţia. „Ne-am deplasat la locuinţa bărbatului care a agresta copilul. Acasă nu era nimeni. I-am trimis o citaţie şi acum aşteptăm să se prezinte la noi“, a declarat Anda Drăgulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite