Constanţa: Şcoală nouă pentru elevii din Bărăganu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Şcoală nouă pentru elevii din Bărăganu
Constanţa: Şcoală nouă pentru elevii din Bărăganu

Copiii învăţau până în urmă cu un an într-o cocioabă, ridicată la jumătatea secolului trecut. În urmă cu un an, vechea construcţie a fost demolată şi pe acelaşi amplasament s-a ridicat noua instituţie de învăţământ. Acum, elevii se bucură de una din cele mai frumoase şcoli din judeţ.

Investiţie de 1,2 milioane de lei

Investiţia s-a ridicat la suma de 1,2 milioane de lei. O parte din sumă a fost alocată de Consiliul Judeţean Constanţa, iar bugetul local a alocat suma de 200.000 de lei.

Şcoala din Bărăganu este considerată la ora actuală una dintre cele mai frumoase din judeţul Constanţa. Unitatea dispune de patru săli de clasă, laboratoare de fizică, chimie şi biologie, dar şi o bibliotecă cu 5.200 de volume. Şcola are grupuri sanitare noi şi propria centrală. În anul 2009-2010, vor fi instruiţi 146 de elevi, care vor învăţa în două schimburi.


Directorul unităţii, Eugenia Cristina Ionescu, a declarat că şcoala dispune de Internet, dar şi de un teren de sport cu gazon artificial, unde au loc orele de educaţie fizică şi alte activităţi sportive şi recreative ale elevilor.

„Putem afirma că şcoala noastră se apropie de standardul şcolilor europene“, a adăugat directorul unităţii de învăţământ. „Septembrie 2008 a reprezentat „un punct de reper între vechi şi nou, între trecut si viitor, şi de ce nu, o pagină de istorie contemporană demnă de  monografia satului românesc dobrogean“.

Aşteptăm imagini de la şcoala ta pe constanta@adevarul.ro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite