Constanţa: Banii spitalului sunt pe terminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentele de la Judeţean mai ajung doar pentru câteva zile. În numărul anterior al cotidianului nostru arătam că din cauza crizei în care se află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, bolnavii sunt nevoiţi să scoată tot mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi cumpăra medicamente.


Mai citiţi şi:
Medicamente doar pentru o săptămână

Unitatea nu mai are materiale sanitare şi medicamente decât pentru câteva zile. În situaţia dată, unii furnizori de medicamente şi materiale sanitare ar putea chiar să treacă la procedura de executare silită pentru a-şi recupera sumele restante.

S-a ajuns la fundul sacului

Directorul unităţii sanitare, dr. Ion Niculescu, a declarat că suma alocată spitalului este insuficientă: „Banii sunt către zero în ceea ce priveşte medicamentele, utilităţile şi materialele sanitare. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu a dat niciun ban în plus spitalului“.

La polul opus, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Lămâiţa Antochi, a declarat că pe luna mai au dat 106 miliarde de lei spitalului: „Mai departe e treaba lor cum îşi organizează banii, noi nu-i întrebăm ce fac cu ei“.

Bugetul ajunge doar pentru salarii

Bugetul alocat spitalului ajunge doar pentru salarii anul acesta, ori în aceste condiţii nu se poate efectua un act medical fără resursele necesare. „Sunt 765 de miliarde de lei repartizate şi 780 de miliarde de lei reprezintă numai salariile oamenilor. Dacă nu am bani, nu am ce face. Probabil că o să reconfigurez activitatea, o să renunţ la balneo-fizioterapie, la contractele private ale Casei de Asigurări de Sănătate. În prezent, toţi banii îi dau Unităţii de Primire Urgenţe şi pentru activitatea de prevenţie“, a adăugat dr. Niculescu.

Peste o săptămână spitalul intră în comă

„Mai avem materiale şi medicamente pentru aproximativ o săptămână. Datoriile pe care unitatea le înregistrează sunt în valoare de 150 de miliarde de lei şi figurează în registre încă din luna august 2008. Dacă am fi primit banii pe serviciile prestate, nu ne-am fi aflat în această situaţie“, a precizat managerul.

Dr. Niculescu a mărturisit că îl bate gândul să renunţe la funcţie. „Dacă lucrurile nu merg, m-am gândit chiar să mă întorc la Mangalia ca medic, dacă se poate şi pe funcţia de director, bine. Dacă nu, iar bine“, s-a resemnat directorul spitalului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite