Constanţa: Bani pentru sănătatea constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bani pentru sănătatea constănţeană
Constanţa: Bani pentru sănătatea constănţeană

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a suplimentat sumele de bani pentru sistemul sanitar constănţean. După cum prea bine se ştie, la toate capitolele de servicii medicale banii sunt mai puţini ca în anii anteriori, subfinanţarea spunându-şi cuvântul.

Bolnavii de HIV/SIDA au primit 150 milioane de lei de la CJAS. Casa a plătit şi medicamentele pentru afecţiunile oncologice (230 de milioane de lei), astfel încât să nu existe probleme nici aici.

Singurele domenii unde încă se mai aşteaptă bani sunt spitalele, în cazul cărora se va proceda la realocarea sumelor din trimestrul IV în trimestrul III.

„Vom face echilibrarea plăţilor din alte domenii, doar pentru a acoperi necesităţile unităţilor sanitare“ ,a precizat directorul CJAS, dr. Liviu Mocanu.

Până acum, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa i-a fost repartizată suma de 540 de milioane de lei, din totalul de 850 cât are nevoie pentru a funcţiona la parametri normali. Şi Spitalul din Cernavodă va primi bani în plus pentru desfăşurarea activităţii - 1,6 milioane de lei, dar şi cel din Medgidia - cinci milioane de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite