Constanţa: Banchet de absolvire, stricat de bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 238 de elevi de la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti gonit ieri de la un hotel din Bulgaria a ajuns în staţiunea Mamaia.

Elevii de clasa a 12-a au fost daţi afară cu poliţia din hotelul Elena de 4 stele de la Nisipurile de aur. Tinerii au stat în ploaie, nemâncaţi şi îngrojoraţi că îşi vor rata banchetul de absolvire.

„Am fost goniţi din Bulgaria, dar am fost cazaţi la Best Werstern Hotel Savoy din Mamaia. Cei de la agenţia de turism Oniro din Ploieşti şi-au bătut joc de noi. Am stat de la 14.00 la 19.00 în ploaie, nemâncaţi şi am aşteptat să vedem ce se decid să facă cu noi", au spus, nemulţumite, Mariana Vechiu şi Alexandra Vaipan, două dintre elevele de liceu.

Elevii de clasa a 12-a ar fi trebuit să petreacă weekend-ul şi banchetul de sfârşit de liceu la Nisipurile de aur cu 115 euro. Pentru că agenţia de turism nu a achitat suma de bani către vecinii noştri, hotelierul bulgar nu a cazat grupul de 298 de persoane de la liceul din Ploieşti.

„Am pus presiune pe agenţia de turism Oniro şi i-am obligat să-şi respecte contractul. Indiferent de soluţia găsită de ei, banchetul copiilor este compromis", s-a plâns Lucia Piron, diriginta clasei a 12-a F de la Colegiul Național „I. L. Caragiale" din Ploieşti.

Soluţia găsită de agenţia din Ploiești a fost să-i cazeze pe elevi în Mamaia. „Agenţia nu mi-a dat niciun ban, dar nu-i dau afară pe copii şi le promit un banchet reuşit", a spus Zahiu Bellamy, patronul hotelului Savoy.

Ministerul Turismului s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Citiţi mai multe în  de mâine!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite