Constanţa: Balerina din Cluj trebuia să plece în vacanţă la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Balerina din Cluj trebuia să plece în vacanţă la Paris
Constanţa: Balerina din Cluj trebuia să plece în vacanţă la Paris

Andreea Drăgoi a căzut săptămâna trecută de la etajul trei al unui bloc din  Costineşti, în condiţii neelucidate încă. Când a ajuns la spitalul din Constanţa, medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire. 

A trecut mai bine de o săptămână de atunci. Acum, Andreea respiră singură, a deschis ochii şi a început să mănânce. Deocamdată nu vorbeşte, dar comunică prin gesturi cu tatăl şi cu iubitul ei.

Victor Drăgoi şi Tudor Terebesy sunt în fiecare zi pe holul spitalului. Aşteaptă veşti de la medici. Au învăţat să fie optimişti. Tatăl Andreei e de părere că numai Dumnezeu a făcut-o pe fiica lui să treacă peste momentul critic. Familia a dat acatiste pentru sănătatea fetei. „Preoţii de la o biserică din Cluj – Napoca s-au rugat în fiecare zi pentru ea. E un miracol că şi-a revenit“, spune, cu lacrimi în ochi Victor Drăgoi. 

„A mişcat şi buzele, de parcă ar fi vrut să vorbească“

Miercuri, Andreea a deschis ochii şi i-a ascultat pe membrii familiei rămaşi la Cluj – Napoca la telefon. „A mişcat şi buzele, de parcă ar fi vrut să vorbească. Mă strângea de mână şi mă trăgea spre ea. Ieri, a strâns mâna a trei asistente“, a povestit tatăl fetei. Prietenul tinerei, Tudor Terebesy, povesteşte cât de greu i-a fost în primele zile după accident. „Când am aflat ce s-a întâmplat, am plecat în zece minute spre Constanţa. Prima zi a fost îngrozitoare. Tot ce auzeam de la medici şi asistente era: «E grav, foarte grav!»Mi-a spus că are şanse mici de supravieţuire. A fost cel mai dur moment“, îşi aminteşte tânărul.

A doua oară când vine să danseze pe litoral

Tatăl nu-şi poate explica cum a ajuns fata într-o astfel de situaţie. „Andreea este un copil model. Nu consuma băuturi alcoolice, nu fuma, nu şi-a supărat părinţii niciodată“, spune Victor Drăgoi. Familia fetei spune că este a doua oară când Andreea vine să danseze pe litoral. „Dansul este viaţa ei. E balerină din clasa a IV-a“, spune tatăl ei.

Înainte să cadă de la etaj, fata a vorbit cu una dintre prietenele ei. „I-a spus că este într-un balcon, că nu ştie cum a ajuns acolo, şi că ar vrea să coboare, că are nevoie de o scară“, a povestit tatăl fetei.

Tatăl fetei crede că fata a fost drogată fără voia ei, fiindcă altfel nu-şi explică accidentul. „Andreea nu avea halucinaţii, nu avea probleme cu capul, avea rău de înălţime. În plus, rezultatul toxicologic de la probele de sânge nu a apărut încă. De fapt, nici nu ştiu dacă au luat probe“, povesteşte bărbatul. Victor Drăgoi spune că vrea să facă tot posibilul ca adevărul să iasă la iveală.

Medicii sunt optimişti

Medicii spun că starea de sănătate a tinerei este stabilă. „Fata respiră în continuare fără aparate, urmează să fie rezolvată şi fractura de la nivelul umărului stâng. Noi suntem optimişti, însă în privinţa şanselor de recuperare totală suntem rezervaţi“, a declarat dr. Liliana Tuţa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicul a mai precizat că testele de urină efectuate pentru detectarea drogurilor sunt negative. Au fost prelevate şi probe de sânge, încă rezultatele nu sunt deocamdată cunoscute cunoscute.

Andreea ar fi trebuit să plece ieri la Paris, alături de prietenul ei. El deja cumpărase biletele de avion. Tudor spune că vor reprograma excursia. „Probabil că va fi primul lucru pe care-l vom face când se va însănătoşi“, spune tânărul.

Familia a decis ca fata să nu mai fie transferată la Cluj - Napoca, de teamă să nu-i facă mai mult rău, aşa că medicii de la Constanţa se vor ocupa în continuare de caz.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite