Constanţa: Bal antidrog cu fiţe şi ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bal antidrog cu fiţe şi ţigări
Constanţa: Bal antidrog cu fiţe şi ţigări

Liceenii care şi-au cumpărat bilete la Balul Antidrog din club Crush au fost nevoiţi să aştepte mai mult de-o oră pe afară, asta pentru că personalul clubului se ocupa cu igienizarea. Unii dintre ei veniseră chiar de la ora 20.30, nerăbdători să intre şi să se distreze, însă entuziasmul lor a fost curmat de angajaţii clubului care le-a spus că mai trebuie să aştepte pentru că încă se face curăţenie.

CITEŞTE ŞI

Explicaţia şefului de sală, Cristina, a fost că oamenii care trebuiau să le îmbrace stâlpii au întârziat şi aşa au apărut aceste probleme. „Ne cerem scuze faţă de copii, însă dacă muncitorii au venit mai târziu decât trebuia, n-am avut încotro, a trebuit să facem curat în urma lor“ a precizat acesta.

Dependenţa de muzică

Balul a fost organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. La această primă ediţie au participat câteva sute de adolescenţi de la majoritatea liceelor constănţene, dar şi câţiva studenţi. Mesajul pe care specialiştii şi voluntarii Centrului Antidrog au dorit să -l transmită prin intermediul acestei activităţi non-formale este acela că dependenţa de alcool, tutun şi droguri poate fi înlocuită de  „dependenţa“  de muzică. 

Unii dintre ei s-au străduit să se abţină de la ţigări şi băutură, alţii, de când au intrat în club, au şi început să fumeze. Tudor G. are 19 ani şi este student la Politehnică. Tânărul ne-a declarat că a încercat să stea fără ţigări două ore şi jumătate. La fel şi Miruna Georgescu (19 ani), studentă la Medicină. Raluca Ciurcă este clasa a IX-a la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Adolescenta spune că a aflat de bal de la profesori. „Din cauza unui accident care a avut loc acum doi ani la noi la liceu, când o elevă a intrat în comă alcoolică, noi nu am mai avut bal“ ne-a mărturisit fata.  Şi ea s-a abţinut să fumeze în club.

Tinerii cereau alcool la bar

Petrecerea antidrog  i-a ţinut în frâu pe tineri fără alcool doar până la miezul nopţii. „Noi ne-am bucura dacă tinerii ne-ar respecta recomandarea şi ar renunţa, măcar pentru trei ore, la alcool şi ţigări“, a spus Alexandra Vasilescu, reprezentant al Centrului Antidrog.  Pentru a se repecta tematica balului, barmanii nu le-au vândut până la miezul nopţii alcool petrecăreţilor. „Au venit la bar şi nu înţelegeau de ce nu le dăm ce vor de la bar“ a declara Cristina, şefa de sală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite