Constanta: Bacalaureatul 2009 bate la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele nu au gropi cu nisip şi trambuline pentru sărituri. Absolvenţii claselor a XII-a încep peste zece zile examenul de bacalaureat. Ca în fiecare an, se aude că elevii au strâns bani pentru protocoalele profesorilor examinatori.



Mai multe unităţi de învăţământ din oraş au probleme cu bazele sportive, ceea ce împiedică buna desfăşurare a probei de educaţie fizică şi sport. La Grupul Şcolar Dimitrie Leonida nu există groapă de nisip, deci elevii nu pot efectua săritura în lungime. La Liceul Teoretic Lucian Blaga este groapă, dar nu are nisip. De la Virgil Madgearu au solicitat să dea proba la şcoala Mihai Viteazu. La  Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari trebuie asfaltat peste tot terenul de sport, însă din lipsa fondurilor nu se ştie dacă acest lucru se va realiza sau nu. Varianta de rezervă este folosirea stadionului. Şi liceul din Cernavodă întâmpină probleme. Aici elevii nu au la dispoziţie trambulină elastică.

Pentru unii copii, bacul va începe de la ora 6.00

„Sunt copii care vor face naveta în timpul examenului de bacalaureat. Cei de la Băneasa şi Ostrov care vor veni la liceul Murfatlar vor avea asigurat transportul de către Primărie şi Inspectorarul Şcolar Judeţean“, a precizat inspectorul general Petrică Miu. Având în vedere că examenul începe devreme, aceştia vor pleca de acasă de la ora 6.00.

Probe de examen

Elevii vor susţine pe 22 - 23 iunie proba orală la limba şi literatura română.  Pe 23 - 24 iunie urmează limba şi literatura maternă, 24 - 25 iunie limba şi literatura modernă - proba orală, 26 iunie - limba şi literatura română, scris, 30 iunie - limba şi literatura maternă proba scrisă, 1 iulie - proba scrisă obligatorie a profilului, 2 iulie - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Ultima examinare va fi proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării din data de 5 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 9 iulie, până la ora 16.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite