Constanţa: Bacalaureat sub semnul fraudei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost afişate cu o zi înainte de data oficială anunţată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Procentul de promovabilitate a fost la nivelul judeţului Constanţa de 96,67%, ceea ce ridică mari semne de întrebare.

Din totalul celor 8.258 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie 2009, la testări s-au prezentat 8.122. Numărul celor declaraţi respinşi a fost de 261, aceştia obţinând note sub 5 sau până-n 6. De menţionat că în actuala sesiune a examenului, şase concurenţi au fost eliminaţi, după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348 din cadrul Colegiului Tehnic de Marină Al. I. Cuza.

Majoritatea mediilor, respectiv 2.998 au fost cuprinse între 8 şi 8,99, în timp ce la polul opus se află 312 de candidaţi, care au luat între 6 şi 6,99. Alţi 1.775 de elevi au obţinut note între 7 şi 7.99 şi 2.760 dintre ei note cuprinse între 9 şi 9.99.
Deşi în urmă cu aproximativ trei luni de zile şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa,  Petrică Miu susţinea că nu va tolera un procent prea ridicat la Bac, exact asta s-a întâmplat, elevii au luat examenele în marea lor parte.

Controale în unităţile de învăţământ

Şeful  Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Petrică Miu a declarat că este foarte greu de spus în acest moment care s situaţia reală şi de ce  judeţul nostru se află printre cele care s-au apropiat de un procent de 100% în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureat.

„Trebuie văzut de ce majoritatea elevilor au trecut cu brio examenele“ a precizat acesta, spunând că în următoarele două zile inspectorii şcolari vor efectua controale în unităţile de învăţământ. „Din moment ce elevii au reuşit să promoveze într-un procent atât de mare, este clar că avem probleme cu supraveghetorii şi preşedinţii de comisii, deci se poate vorbi aici de fraudarea examenelor. Probabil că singurul preşedinte care a respectat metodologia a fost tocmai domnul Iosifescu, cel care a eliminat şase tineri din examen pentru că i-a prins copiind. Ceilalţi probabil că s-au mulţumit doar să vină la mare.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite