Constanţa: Un angajat BCR a reuşit să fure timp de şapte ani din bancomate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatul unei bănci din Mangalia a reuşit să fure, timp de mai bine de şapte ani, bani din ATM-urile pe care le avea în grijă.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Mangalia au ajuns pe urma bărbatului după ce, în timpul unor anchete, au primit câteva informaţii despre activitatea infracţională a acestuia. La scurt timp de la demararea verificărilor, oamenii legii au constatat că bănuielile se adeveresc.

Augustin Stelian Rădulescu, în vârstă de 39 de ani, din Mangalia, era angajat în funcţia de operator ghişeu bancar, având ca atribuţii alimentarea ATM-urilor cu sume de bani. „În perioada 16 aprilie 2002 - 18 martie 2009, bărbatul a sustras prin nealimentarea ATM-urilor cu toate sumele de bani ridicate de la casieria băncii. Pentru a nu fi prins, bărbatul modifica de fiecare dată contoarele aparatelor“, a declarat Radu Croitoru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Suspect reţinut

Oamenii legii spun ofiţerii de la investigarea fraudelor au intrat pe fir, în caz contrar, angajaţii băncii nu ar fi descoperit niciodată afacerea ingenioasă a propriului angajat. Din primele estimări, se pare că în perioada 2002 - 2009, Augustin Stelian Rădulescu a reuşit să sustragă nu mai puţin de 195.000 de lei.

Reprezentanţii Băncii Comerciale Române (BCR) susţin, la rândul lor, că meritul pentru depistarea fraudei aparţine angajaţilor instituţiei bancare. „Să fim serioşi! Poliţia nu descoperă niciodată, nimic. Fapta a fost descoperită de bancă, iar individul a fost predat Poliţiei, împreună cu plângerea penală“, a declarat purtătorul de cuvânt al BCR, Cornel Cojocaru.

Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare. Totodată, anchetatorii spun că cercetările faţă de suspect vor fi continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite