Avem finanţări europene, dar nu le folosim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Constanţa a beneficiază de o alocare financiară în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 de 90,32 milioane Euro. Doar 30 la sută din această sumă a fost cerută prin proiecte europene.

Conform reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, până în prezent au fost depuse proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 27.669.546 euro, reprezentând puţin peste 30% din valoarea totală alocată. Întârzierea este cu atât mai mare cu cât a fost semnat un singur contract de finanţare în valoare de 3.189.487,23 mil euro, în condiţiile în care MDRT şi-a propus să finalizeze în acest an contractarea tuturor fondurilor alocate prin POR. 

În Planul Integrat de Dezvoltare al Constanţei au fost incluse 38 de proiecte ânsă numai şapte au ajuns în etapa de evaluare.

Proiectele sunt depuse Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, structură independentă de MDRT.
În prezent, la nivelul AM POR se află în evaluare două proiecte ale oraşelor Murfatlar şi Techirghiol (incluse în zona metropolitană Constanţa) şi pentru care se va lua decizia finală în perioada imediat următoare.

Niciun document pentru proiecte care au ca beneficiar municipiul Constanţa nu se află în acest moment în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite