Autoturismele pot circula pe drumul Nazarcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul ce face legătura între Ovidiu şi Poarta Albă a fost deschis traficului cu anumite restricţii, până la finalizarea în totalitate a lucrărilor. În maximum două luni, drumul refăcut cu bani europeni va fi deschis şi traficului de mare tonaj.

Traficul spre litoral, vitregit de absenţa unei autostrăzi şi pe teritoriul judeţului Constanţa, are de câştigat. DJ 228 Poarta Albă - Nazarcea - Ovidiu este deschis pentru traficul uşor.

Drumul judeţean 228 Poarta Albă - Nazarcea - Ovidiu are o lungime de 16 kilometri şi a fost reabilitat integral. Au fost reparate şi consolidate trei podeţe existente, iar alte 17 podeţe au fost construite integral. „Au mai fost realizate şi 50 de subtraversări şi accese drumuri laterale, iar podul existent a fost reparat şi consolidat. Subtraversările au fost realizate pentru ca apele pluviale să nu mai sape pe sub carosabil“, a declarat Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. De asemenea, tronsonul a fost lăţit de la 6 la 8 metri.

Gata înainte de termen

Lucrările au început la data de 16 august 2010, iar termenul de finalizare a lucrării este de 17 luni. În momentul de faţă a fost finalizată infrastructura şi a fost turnat primul strat de asflat - cel de bază. „Cel de-al doilea strat - de legătură - este turnat pe o distanţă de 7 kilometri din 16 şi va urma stratul de uzură“, a declarat Constantin Stanciu, reprezentantul consultantului lucrării Structural ING.

Drumul a fost deja deschis traficului uşor, lucrarea este estimată să fie terminată în totalitate cu cinci luni înainte de termenul avansat. „Acum maşinile mici pot circula pe el, iar în luna octombrie vom putea să dăm drumul şi circulaţiei de mare tonaj“, a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Valoarea totală a proiectului este de 38 de milioane de lei.

Trafic mai uşor

Deschiderea DJ 228 reprezintă un avantaj pentru turiştii care folosesc vechea rută de acces spre litoral, respectiv Cernavodă – Constanţa, pe DN22C. Drumul face legătura cu DN2A Hârşova – Constanţa şi trece doar prin oraşul Ovidiu. Sunt evitate astfel localităţile Poarta Albă, Murfatlar şi Valu lui Traian, unde sunt restricţii de viteză, iar timpul câştigat pentru cei care au ca destinaţie finală staţiunea Mamaia este de aproape jumătate de oră. „

Un studiu de trafic mai aprofundat va fi realizat şi după finalizarea şi darea în folosinţă pentru toate categoriile de trafic. Cert este că drumul spre Mamaia se va scurta şi va fi degrevat traficul de pe DN22C“, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa.

Citiţi mai multe în !

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite