Constanţa: Prima zi de taxă pe Autostrada Soarelui: revoltă și indignare printre șoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Prima zi de taxă pe Autostrada Soarelui: revoltă și indignare printre șoferi
Constanţa: Prima zi de taxă pe Autostrada Soarelui: revoltă și indignare printre șoferi

Începând de astăzi, cei care intră în Cernavodă, dinspre Feteşti, trebuie să plătească o taxă de trecere. De dimineaţă, traficul s-a desfăşurat cu mare dificultate. Dinspre Constanţa spre Feteşti, coada se întindea pe mai bine de doi kilometri, în timp ce pe sensul spre Constanţa, coloana de maşini avea peste şapte kilometri.

Traversarea podului Feteşti - Cernavodă nu mai este gratuită. Şoferii achită, începând de astăzi, şapte lei pentru o trecere, în cazul motocicletelor, zece lei pentru autoturisme şi 35 de lei pentru microbuze şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone.

Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), taxa a fost stabilită la 47 de lei, iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe tariful este de 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele menţionate au fost stabilite prin Ordinul nr. 245 din 25 februarie 2008 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi DRumuri Naţionale(CNADNR) şi se referă la fiecare vehicul în parte, indiferent dacă sunt înmatriculate în România sau în alte state, iar plata se va efectua la fiecare trecere pe acest tronson.

Localnicii din Cernavodă nu sunt afectaţi de taxă

Măsura îi afectează pe agenţii economici, dar mai ales pe cei care fac naveta spre Cernavodă. „Până în prezent, nu am primit plângeri din partea locuitorilor din Cernavodă“, a declarat primarul oraşului, Mariana Mircea. Ea a explicat lipsa plângerilor prin faptul că sunt mai mulţi navetişti din Feteşti care lucrează în Cernavodă, unde „sunt mai multe locuri de muncă“.

 „Şi chiar dacă sunt şi muncitori care fac naveta spre Feteşti, aceştia sunt prea puţini şi, probabil, de aceea nu ne-au fost semnalate nemulţumiri“, a mai adăugat edilul.

Şeful agenţiei de pe autostradă, Dorin Dragomir, a declarat că staţia a fost deschisă la ora 7.00, iar cel mai aglomerat a fost sensul de mers dinspre Feteşti spre Constanţa.

Nu s-au înregistrat incidente, decât minore: „Ştim doar că a existat un sofer, care a facut un scandal mai mare şi care avea pe maşină un permis de trecere de la Palatul Parlamentului“.

„Plătim ca să stăm la coadă!“

„Este o mare prostie această taxă. Plătim să stam la coadă“, a declarat Răzvan Cristea din Bucuresti. Şi mai revoltaţi sunt şoferii de TIR, care trebuie să scoată din buzunar 68 de lei la fiecare trecere a podului Feteşti - Cernavodă.

„Cine ne plăteşte timpul pierdut? Am făcut 10 kilometri într-o oră şi am mai şi platit 68 de lei, adică încă o dată rovigneta. De fapt mai mult, ca pe vignetă am dat 46 de lei. Oricum este o mare prostie“, este de parere Daniel Roşu, din Hunedoara - şofer de TIR.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite