Constanţa: Autorităţile din Limanu intenţionează să interzică definitiv accesul maşinilor pe plaja din Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Autorităţile din Limanu intenţionează să interzică definitiv accesul maşinilor pe plaja din Vama Veche
Constanţa: Autorităţile din Limanu intenţionează să interzică definitiv accesul maşinilor pe plaja din Vama Veche

Primarul comunei Limanu a declarat ieri, îndată după dispariţia barierelor, că a făcut plângere la poliţie. Atât agenţii care patrulau prin staţiune, cât şi conducerea poliţiei nu ştiau nimic despre existenţa unei sesizări.

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, contactat aseară de „Adevărul de Seară Litoral”, a declarat că ştia de dispariţia unora dintre barierele montate la intrarea pe plaja din Vama Veche şi că a luat măsuri. „Din câte ştiu eu, aceste bariere au fost furate. Reprezentanţii Secţiei de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei, care s-au ocupat de montarea acestor bariere, au depus plângere la poliţie”, a declarat Urdea.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Revolta în Vama! Barierele antismecheri de la intrarea pe plaja au fost smulse din pamânt (GALERIE FOTO)

Constanta: Turist în Vama: „Cine a pus barierele sa-mi dea banii înapoi!”

Constanta: Localnic din Vama: „Aici, cu rockerii astia, nu o sa reziste nicio bariera!”

Primarul este atât de supărat pe şoferii care intră cu maşina până în buza apei, încât e decis să blocheze în totalitate accesul maşinilor pe plaja de la Vama Veche. „Aşteptăm rezultatele anchetei poliţiei. Dar dacă nu ştim să fim civilizaţi, voi recurge la această măsură. Noi am vrut să limităm accesul şoferilor pe plajă, de aceea am pus şi acea taxă şi am montat şi barierele. Nu mi se pare normal ca, de la Stuf şi până la partea sudică a plajei, să te plimbi cu maşina”, a mai spus Nicolae Urdea.

Uite plângerea, nu e plângerea

Poliţiştii din Limanu spun însă că nu au ce investiga, pentru că nu au nicio plângere înregistrată din partea autorităţilor locale. Agenţii care patrulau aseară printre vamaioţi nu ştiau mare lucru despre dispariţia barierelor. „Din câte am înţeles, noaptea trecută ar fi fost demontată una, iar celelalte cu o zi înainte de către cei de la primărie pentru a pune alt model. Eu nu am fost în localitate, dar mă voi interesa”, a declarat, aseară, agentul-şef al secţiei de poliţie din Limanu, Ion Vătăşelu.

De asmenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, Radu Croitoru, a confirmat faptul că nu există nicio sesizare referitoare la barierele dispărute. „Nu există nicio plângere penală înregistrată. Din câte ştiu, autorităţile din Vama Veche au renunţat la bariere pentru că şi-au dat seama că nu au cum să le ţină acolo fără pază”, a declarat Croitoru. De partea cealalată, şeful Secţiei de Gospodărire Comunală din Primăria Limanu a declarat că el însuşi a depus ieri sesizarea la Poliţia Limanu. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au contrazis însă ambele variante: a existat o plângere penală, dar autorităţile de la Limanu au retras-o la o zi după ce au depus-o.

Fără pază la bariere

Reprezentanţii poliţiei judeţene susţin că paza barierelor nu poate fi pusă în sarcina agenţilor, deoarce în Vama Veche nu există un punct fix de poliţie. „Există echipaje care patrulează pentru a sesiza eventualele altercaţii şi scandaluri, dar nu pot monitoriza permanent acele bariere. Bineînţeles, dacă ar fi observat vreo distrugere ar fi sesizat-o”, a mai spus reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite