Autocisterne cu motorină de contrabandă puse sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două TIR-uri care transportau 50 de tone de motorină au fost oprite de poliţiştii constănţeni. Oamenii legii au confiscat atât motorina cât şi 360.000 lei, bani proveniţi din afaceri ilicite cu motorină.


Autocisternele au fost oprit de poliţişti pe strada Alba Iulia din Constanţa. Poliţiştii aveau suspiciuni că documentele de transport ale mărfii erau falsificate. Conform acestora, furnizorul produsului petrolier era furnizat de o firmă din Bucureşti iar destinatarul, o societate comercială din municipiul Buzău.

În realitate produsele petroliere transportate cu cele două autocisterne au fost livrate de la antrepozitul fiscal amplasat în incita depozitului „Oil Terminal“ din Constanţa, antrepozit aparţinând SC Oil Prod. Firma este administrată de un cetăţean din Republica Moldova.
Poliţiştii au confiscat motorina, şi 300.000 lei, bani lăsaţi în custodia depozitului din Constanţa. Totodată au fost confiscaţi şi 60.000 lei, găsită într-un autoturism aparţinând unui reprezentant al firmei Oil Prod.

Anchetatorii au făcut verificări împreună cu vameşii şi au stabilit că în perioada ianuarie  – iulie, firma a făcut afaceri cu produse petroliere cu două firme-fantomă din Constanţa. În ciuda acestui aspect cele două societăţi apar drept furnizori de materii prime cât şi beneficiari de produse petroliere obţinute în procesul tehnologic din cadrul antrepozitului, care deţine o instalaţie de procesare a materiilor prime.

Din livrările de produse finite supuse accizelor, în perioada mai - iulie a.c., pentru cantitatea de 376,98 tone CLU (combustibil lichid uşor) tip III s-a constatat un prejudiciul estimat faţă de bugetul general consolidat al statului  în  sumă totală de  aproximativ 380.800 lei.

Două persoane, care figurează drept administratori ai celor două firme fantomă, sunt căutate pentru a fi cercetate sub învinuirea de evaziune fiscală.

Poliţiştii verifică acum dacă antrepozitul fiscal din incita Oil Terminal a fost autorizat legal precum şi întreaga activitate a firmei.
Anchetatorii  au spus că au de-a face cu o anchetă complexă, dat fiind faptul că firma a derulat tranzacţii cu societăţi din toată ţara.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite