Au fost desemnaţi câştigătorii la concursul de teatru pentru elevi Mangalia Art

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână, Casa de Cultură din Mangalia a găzduit prima ediţie a concursului de teatru pentru elevi Mangalia Art. La cele două secţiuni, grup şi monolog, s-au înscris şase trupe de teatru (17 elevi) reprezentând unităţi de învăţământ din municipiu.

La categoria „Grup", secţiunea clasele I-IV, trupa clasei a II-a C din cadrul Şcolii „Gala Galaction" a primit marele premiu şi trofeul Mangalia Art, pentru piesa „Bal în lumea poveştilor", de Cecilia Pană.

La aceeaşi categorie, secţiunea clasele V-VIII, marele premiu şi trofeul Mangalia Art a fost acordat trupei Gallactis pentru interpretarea deosebită a piesei „Albă ca Zăpada", adaptare prof. Elena Petcu.

Premianţii secţiunii clasele IX-XII au fost membrii trupei Thaliamar de Colegiul Economic Mangalia, care au câştigat trofeul Mangalia Art pentru piesa „Preţioasele ridicole", de Moliere.

La categoria „Monolog", marele premiu şi trofeul Mangalia Art a revenit lui Mustafa Elghin-Halit (interpretare masculină) şi Georgiana Asaftei (intrepretare feminină).

Juriul a fost format din asistentul universitar Dana Enache de la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa, regizorul Nelu Serghei de la Centrul Cultural „Jean Bart" din Tulcea, regizorul Niţu Ştefan de la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi şi coordonator al trupei de teatru „Trepte", directorul adjunct al Serviciului Cultură şi Învăţământ din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, Georgiana Isac.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite