Constanţa: Au ajuns după gratii după ce au furat o maşină cu tot cu proprietar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Au ajuns după gratii după ce au furat o maşină cu tot cu proprietar
Constanţa: Au ajuns după gratii după ce au furat o maşină cu tot cu proprietar

Doi bărbaţi şi o minoră au primit mandat de arestare pentru 29 şi, respectiv, 19 zile după ce au furat o maşină de peste 30.000 de euro folosindu-se de pistoale şi cătuşe, dar şi de un scenariu demn de filmele cu mafioţi.

În  urma prezentării în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a lui Stelian Sorin Cărtună, Constantin Popa şi Adriana Manole şi în urma sesizării instanţei de judecata, pe numele primilor doi suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă  29 de zile, iar pe numele minorei, a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă  de 19 zile, fiind ţinuţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cei trei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi tâlhărie.

Scenariu de film

Reamintim faptul că la 1 septembrie, sub ameninţarea cu un pisto, ei l-au încătuşat pe Purice Lucian, de 39 ani, din Năvodari, şi l-au băgat în portbagajul autoturismului acestuia, marca BMW, după care, l-au transportat până în apropierea localităţii Titu, judeţul Dâmboviţa, unde l-au abandonat pe un câmp, fugind cu maşina, cardurile bancare şi telefonul mobil ale năvodăreanului.

Poliţiştii constănţeni au descoperit întreaga infracţiune după trei săptămâni. Victima, Lucian Purice, de 39 de ani, din Năvodari, le-a povestit anchetatorilor că pe data de 1 septembrie a mers în târgul săptămânal organizat pe Şoseaua de Centură a Constanţei pentru a vinde autoturismul personal. Acolo s-a întâlnit cu o tânără de 17 ani, care s-a prezentat Adriana Manole şi care era însoţită de Constantin Popa, de 21 de ani, ambii din comuna tulceană Baia.

Cei doi s-au arătat interesaţi de autoturism şi au stabilit o nouă întâlnire cu proprietarul pentru a doua zi. Numai că a doua zi cumpărătorii au venit însoţiţi de o a treia persoană şi împreună au mers la un service din oraş pentru a verifica mai atent motorul maşinii. Mulţumiţi de rezultat, cumpărătorii l-au îndemnat pe proprietar să meargă cu ei într-o scurtă plimbare, timp în care unul dintre ei a urcat la volan pentru a verifica personal cât de bine funcţionează autoturismul.

Odată ajunşi în dreptul localităţii Nazarcea cei doi bărbaţi l-au ameninţat pe Lucian Purice cu un pistol şi un cuţit, l-au încătuşat şi l-au forţat să urce în portbagajul propriei maşini. Tâlharii au oprit maşina pe un câmp situat în apropiere de localitatea Titu, din judeţul Dâmboviţa. I-au luat năvodăreanului telefonul mobil, banii pe care îi avea asupra sa, dar şi actele originale ale maşinii, după care s-au făcut nevăzuţi. Victima a mers la cea mai apropiată secţie de poliţie acolo unde a povestit oamenilor legii coşmarul prin cre a trecut în ziua respectivă.

Acte recuperate

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor trei suspecţi, poliţiştii au găsit actele victimei, autoturismul acestuia, un pistol cu gaze şi catuşele folosite la comiterea faptei. Prejudiciul, în valoare de 34.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 99%. Anchetatorii cred că această lovitură nu este singulară pentru cei trei infractori, prin urmare au extins cercetările.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite