Constanta: Au prejudiciat statul cu peste 3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Au prejudiciat statul cu peste 3 milioane de lei
Constanta: Au prejudiciat statul cu peste 3 milioane de lei

Trei administratori de firme din judeţul Constanţa sunt cercetaţi penal pentru că au prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei.

Două dintre societăți au ca obiect de activitate comerțul cu cereale și nu au declarat veniturile obținute din tranzacții.

SC Mangearia SRL Constanta a vândut grâu, floarea soarelui, porumb, rapiță în valoare totală de 1.080.540 lei, către două societăți din Constanța. Inspectorii Gărzii Financiare Constanța au constatat în decursul săptămânii trecute că firma nu funcționează la sediul social declarat, astfel că neexistând posibilitatea înregistrării în contabilitate a operațiunilor, prejudiciul total creat bugetului de stat este în suma de 317.805 lei.

Nici SC Mircom Plus SRL Constanța nu funcționează la sediul social declarat, dar a efectuat  tranzacții cu rapiță, porumb, floarea-soarelui, grâu și orz, în valoare totală de 8.448.508 lei. Niciuna dintre aceste operațiuni nu este înregistrată în contabilitate, astfel încât prejudiciul creat este de 2.484.854 lei.

SC Lucani Servicom SRL are sediul social în localitatea Mihail Kogălniceanu și a achiziționat de la o societate cu sediul social în Brăila, criblură în valoare de 1.301.111 lei pe care a comercializat-o fără a înregistra tranzacția în evidența financiar-contabilă. Prejudiciul în acest caz este în valoare de 382.679 lei.

Pentru toate cele trei societăţi au fost înaintate sesizări penale către Parchetul de pe lânga Judecătoria Constanta. Calcularea exactă a prejudiciului va fi calculată de Direcția Generală a Finanțelor Publică din Constanța. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite