Atenţie, şoferi! Poliţiştii vor fi dotaţi cu aparatură de înregistrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţiile dintre poliţişti şi şoferi vor fi înregistrate
Discuţiile dintre poliţişti şi şoferi vor fi înregistrate

Constanţa este unul dintre cele cinci judeţe din ţară în care va fi implementat un proiect-pilot prin care poliţişti rutieri vor primi tehnică de înregistrare audio-video. Poliţiştii rutieri vor primi patru camere video pe care le vor purta în misiuni.

Dacă proiectul va da rezultatele scontate, Ministerul Administraţiei şi Internelor va achiziţiona aparatură de filmare şi înregistrare în valoare de 700.000 de dolari, pentru toţi poliţiştii care lucrează în cadrul serviciilor rutiere şi care intră în contact cu cetăţenii.

Deocamdată au fost achiziţionate doar 20 de camere care vor fi testate, pentru a vedea care dintre ele se potriveşte misiunilor poliţiştilor. „În primul rând este important pentru protecţia poliţiştilor. Uneori şoferii recurg la agresiuni verbale şi fizice împotriva poliştilor“, a precizat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

Chestorul Popa a mai arătată că dacă proiectul-pilot se va dovedi un succes toţi poliţiştii rutieri care execută misiuni în stradă vor fi dotaţi cu aparatură de aces gen. Suma necesară pentru această investiţie provine dintr-o sursă extrabugetară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite