Atenţie, agenţi economici: falşi inspectori OPC pe litoral !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent economic a depus o plângere la Secţia 5 Poliţie Constanţa după ce a dat şpagă ca să scape de o amendă unor indivizi care s-au dat drept inspectori ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor. Ulterior au descoperit că au dat mită degeaba.

Reprezentatul barului a susţinut în plângere că a plătit 400 de lei celor doi bărbaţi care i-au prezentat legitimaţii cu poze ştampilate şi insigne. Cei doi veniseră pentru un control şi s-au apucat să mute marfa de pe rafturi, moment în care, ca să scape, agentul economic a „cotizat“. Ulterior a dat un telefon la Comisariat, în încercarea de a lua legătura cu presupuşii inspectori, şi a descoperit că cei doi nu sunt angajaţi ai instituţiei, aşa că a depus o plângere la Poliţie.

Legitimaţii de ONG

Poliţiştii au descoperit că cei doi sunt reprezentanţi ai Asociaţiei Societatea Civilă pentru Protecţia Consumatorului, din Călăraşi. În timpul audierilor ei au susţinut că nu au luat mită ci că pur şi simplu au vizitat locaţia pentru a se asigura că drepturile consumatorilor nu sunt încălcate. Cum nu există alte probe deocamdată cei doi au fost lăsaţi să plece. „Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare şi dare de mită“, a declarat comisarul Lucian Dinulescu, adjunctul şefului Secţiei 5 Poliţie.

Au antecedente


Acesta nu este un caz singular. La sfârşitul lunii iulie, adevăraţii inspectori au dat nas în nas, în cursul unui control, în staţiunea Mamaia, cu trei dintre reprezentanţii ONG-ului. Prinşi la înghesuială cei trei au fugit însă au fost identificaţi ulterior.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au atras atenţia că în cazul unei verificări, funcţionarii trebuie să se înscrie în Registrul Unic de Control iar amenzile se achită la Trezorerie, nu direct celor care le aplică.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite